Zonguldak'ta, Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda (TTK) memur olan 23 yaşındaki Necla Sağlam'ın evde boğazı kesilerek öldürülmesiyle ilgili 2 kişi gözaltına alındı. Meşrutiyet Mahallesi'ndeki apartman dairesinde başına poşet geçirilip boğazı kesilerek öldürülen Necla Sağlam cinayetiyle ilgili Cumhuriyet Savcısının yürüttüğü soruşturma kapsamında 34 yaşındaki Tolga K., ve ağabeyi 36 yaşındaki T.K. gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürü Osman Ak, gazetecilere yaptığı açıklamada, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini belirterek, "İdari tahkikat devam ediyor. Zanlının evinde arama yapılıyor. Müge Anlı'nın gelmesine gerek kalmadı." dedi. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi’ne götürülen 2 şüpheliden 34 yaşındaki Tolga K., Atatürk Devlet Hastanesi Ek Bina’ya getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi.

BIÇAK ÜZERİNDEKİ DELİLLER ÜZERİNE TOLGA K., GÖZALTINA ALINDI

Cinayetle ilgili İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Zonguldak’a davet edilen 6 kişilik ekip, yaptıkları çalışmanın ardından cinayette kullanılan bıçağın üzerindeki parmak izleri kriminale gönderildiği ve gelen sonuç üzerine Tolga K.,’nın gözaltına alındığı öğrenildi. Zonguldak Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesinde kurulan özel ekip de olayla ilgisi olabilecek kişiler üzerinde incelemelerde bulundu.

NECLA SAĞLAM’IN BALKONUNU TAMİRE GİTTİĞİ İDDİA EDİLDİ

Zonguldak Merkez’de bir ticari taksi şoförü olduğu ve ek iş olarak boyacılık yaptığı öğrenilen Tolga K., iddiaya göre Necla Sağlam’ın evine su akan balkonu tamir etmek amacıyla gitti. Necla Sağlam’ın Tolga K., ile daha önceden tanışmadığı, komşusu aracılığıyla balkonun tamiri için evine çağırdığı iddia edildi. Cinayetten 3 gün önce eve giden ve balkonun tamiri için gerekli olan malzemelerin neler olduğuna bakan Tolga K., iddiaya göre cinayet günü su akan balkonu silikonla tamir etmek için yeniden Necla Sağlam’ın evine gitti. Tolga K., bilinmeyen bir nedenle Necla Sağlam’ın önce kafasına poşet geçirdi ve boğdu, ardından da boğazını keserek öldürdü. Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Ekipleri’nin ardından cinayetle ilgili kesin delil ve bulgulara ulaşıldığı öğrenilirken, Tolga K.,’nın ağabeyi 36 yaşındaki T.K.’da gözaltına alındı. Polisin cinayetle ilgili sorgusu devam ediyor.


Editör: Pusula Gazetesi