Yaşamını sokaklarda yatarak sürdürmeye çalışan Muzaffer Alkan yetkililere seslenerek iş ve yatacak yer istedi.

KİMSE YOK MU ?

Zonguldak Merkez Kardeş köyünde ikamet eden 36 yaşındaki Muzaffer Alkan, kalacak yerinin ve işinin olmadığını belirterek yetkililerden bir iş ve yatacak yer istedi; Bende Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşıyım diyen Alkan; "Eşimden ayrıldım. 2 tane çocuğum var. Bir boşluğa düştüm 6 aydır hastane koridorları ve dışarıda yatıyorum. Durumum iyi değil. 3-4 aydır banyo bile yapmadım. Artık kokuyorum.Karnımı arkadaşlarım bir şey alıp bana verirlerse doyurabiliyorum. Artık çarem kalmadı ölmek istiyorum" dedi.

"BEN PARA İSTEMİYORUM, İŞ İSTİYORUM"

Kış günleri hastane ve terminal koridorlarında yatarak yaşamını sürdürmeye çalışan Muzaffer Alkan; "1980 doğumluyum. Merkez Kardeşler köyünde ikamet ediyorum. Annem babam vefat etti. Eşimden ayrıldım. 2 tane çocuğum var. Bir boşluğa düştüm 6 aydır hastane koridorları ve dışarıda yatıyorum. Durumum iyi değil. 3-4 aydır banyo bile yapmadım. Karnımı arkadaşlarım bir şey alırsa bana doyurabiliyorum. Artık bu hayattan yoruldum. Yetkililerden yatacak yer ve bir iş istiyorum. Dayanacak gücüm kalmadı. Köye gidemiyorum, gitsem yiyecek yok, içecek yok. Kardeşlerimle konuşuyorum hepsi beni dışlıyor. Bazen çok sinirleniyorum arıyorum onları, söyleniyorum. Ne iş olursa çalışırım. Bu durumumla ilgili bir yere başvuru yapamadım. Bugün belediyeye gittik. Belediye Başkanımız yerinde yoktu. Sağlıktan da yararlanamıyorum. Sigortam yok, hayata tutunacak bir şeyim kalmadı. Hastane koridorlarında yatıyorum. Orada kalırken de babamı bekliyorum diye yalan söylüyorum. Napayım başka çarem yok. Artık ölmek istiyorum. Ayakkabılarımı çıkaramıyorum çünkü ayaklarım çok kokuyor. Sabahleyin de erkenden kalkıp gidiyorum. Terminalde de aynı şekilde oralarda da yatıyorum. Terminalde yattığım vakit görevliler beni dışarı çıkarıyor. Onlar da haklı bir yerde görevlerini yapıyorlar. Aksam 12'ye kadar geziyorum çarşılarda çok çaresizim. Ne olur yardım edin bana. Bir hastalığım yok, kimseden parada istemiyorum kalacak bir yer bir iş istiyorum. Dışarıda çok üşüyorum. Bir çekyat bir battaniye olsa bile yeter. Akşamları iş çıkışı bir sıcak yerim olsa yeter. Bende Türkiye Cumhuriyeti'nin bir vatandaşıyım kimse böyle olmak istemez. Allah kimseyi benim durumuma düşürmesin" ifadelerine yer verdi.

"DEVLET BÜYÜKLERİMİZDEN, ARKADAŞIMIZA EL UZATMALARINI BEKLİYORUZ"

Muzaffer Alkan'ın Arkadaşları olan Arslan Demir, Murat Dereli ve Metin Ar kendilerinin yardım ettiğini ama yardım edebilme konusunda yetersiz kaldıklarını belirterek yetkililerden Muzaffer Alkan'a sahip çıkılmasını istedi.

Arslan Demir: Biz arkadaşı yıllardır tanıyoruz. Sokaklarda yatıyor. işi yok, yatacak yeri yok. Şimdi bilindiği gibi kış mevsimi kalacak yeri yok. Biz elimizden geldiği kadar yardımcı olup günlük ihtiyaçlarını görüyoruz ama bizim istediğimiz devletimizden arkadaşımıza sahip çıksınlar. Biz ilgileniyoruz ama birazda devletimizin ilgilenmesini istiyoruz. Allah kimseyi böyle bir duruma düşürmesin. Gördüğünüz gibi içler acısı bir durumu var. Büyüklerimizde yardım bekliyoruz.

Murat Dereli: Hayat bazen insanları istemediği yere getirebiliyor. Arkadaşımız şuan mağdur bir durumdadır. Sokaklarda yatıp kalkıyor. Biz elimizden geldiğince ilgilenmeye çalışıyoruz. Ama vatandaş olarak elimizden gelen ne ise onu yapabiliyoruz. Devlet büyüklerimizden bu konuda duyarsız kalmamalarını istiyorum. Muzaffer kardeşimize sahip çıkmalarını istiyorum. Sayın Valimizden ve Belediye Başkanından bu olaya bir el atmalarını istiyoruz. Sonuçta buda bizim kardeşimiz. Türkiye Cumhuriyeti'nin bir vatandaşı. Bu konuda duyarsız kalmayacaklarına inanıyorum.

Metin Ar: Arkadaşımız hastane koridorlarında yatıp kalkıyor. Belediye Başkanımızdan, Valimizden bir yardım bekliyoruz. Yatacak yeri bile olsa şuan yeter. Hastaneye gidecek parası olmuyor biz yardımcı oluyoruz. Büyüklerimizden arkadaşımıza yardım elini uzatmalarını bekliyoruz.

Editör: Pusula Gazetesi