Emekli olacak her vatandaşın aklında ne kadar emekli maaşı alırım sorusu vardır. Emekli olacak vatandaşlar alacakları maaşı merak ettikleri için sürekli bu sorunun cevabını aramaktadırlar. Emekli maaşını hesaplamak çok kolaydır. Emekli maaş hesaplama adlı bir sayfa bulunmaktadır. Bu sayfaya giriş yaparak emekli olduğunuz zaman alacağınız maaşın miktarının ne kadar olduğunu öğrenebilirsiniz. Bu sayfalarda sizden istenen bilgileri girmeniz gerekmektedir. Ardından maaş sorgulamanızı yapabilir ve alacak olduğunuz maaş miktarını öğrenebilirsiniz.

Alınacak Emekli Maaşının Miktarını Neler Belirler?

Emekli maaşlarının belirlenmesinde çeşitli etmenler rol oynamaktadır. Bu etmenler hesaplanarak alınacak olan miktarları belirler. Örnek olarak çalışma süreleri bu etmenlerin en önemlilerinden biridir. Çalışma süresi daha fazla olan kişiler çalışma süresi az olan kişilere oranla daha fazla maaş almaktadırlar. Çalışma süresi az olan vatandaşların maaşlarının daha düşük olduğu görülmekte. Bunun yanında ödenmiş olan primlerin de maaş miktarını etkilemekte olduğu biliniyor. Emekli maaşlarında bazı aylarda artış görülebilmektedir. Bu emekli maaşlarınızı emekli olduğunuz kurumun (SGK) sayfasından öğrenebilirsiniz. Bunun için sizden şu bilgiler istenecektir;

- TC kimlik numaranız

- SSK sicil numaranız

- Baba Adınız

- Nüfusa kayıtlı olduğunuz il

- Doğum tarihiniz

Bu bilgileri girerek SGK sayfasına giriş yapabilirsiniz.

SSK (4A) Grubundan Emekli Olacak Vatandaşların Emekli Aylığı Sorgulaması Nasıldır?

4A grubundan emekli olacak vatandaşlar için SGK sayfasına giriş yaparak TC kimlik numarasını, baba adını, sicil numarasını ve doğum tarihini girmesi gerekmektedir. Bu bilgileri girdikten sonra karşılarına çılan ekranda açılan sayfa maaş bilgilerini verecektir. 4A grubundan emekli olacak vatandaşlar ile 4B grubundan emekli olacak vatandaşların alacak olduğu maaş miktarları birbirinden farklılık göstermektedir. Alınacak maaşın prim ödenme gününe ve çalışma gününe bağlı olması hangi kurumdan emekli olduğuna da bağlıdır. Bu açıdan her iki grubunda emekli maaş hesaplanması ayrı ayrı yapılmaktadır. Bu yüzden alınacak maaşların öğrenilmesi için de başka sayfalardan veya sitelerden yapılacak sorgulamalarla olacaktır. 4A grubundan emekli olacak vatandaşlar SGK sayfasına giriş yaparak maaş sorgulaması yapmaktadır. 4B grubundan emekli olacak vatandaşlar ise maaş sorgulamalarını e-devlet üzerinden gerçekleştirebilir. E-devlet üzerinde tüm gruplar yer almaktadır.

BAĞ-KUR (4B) Grubundan Emekli Olacak Vatandaşların Emekli Aylığı Sorgulaması Nasıldır?

4B grubundan emekli olacak vatandaşlar emekli maaşlarının hesaplamasını yapmak için e-devlet sayfasına gerekli bilgileri girerek giriş yaptıktan sonra hizmet dökümü kısmına tıkladıktan sonra. 4B grubunu seçmeliler. Hangi mesleğe sahip oldukları sorusundaki kendilerine uygun seçeneği seçmelilerdir. Bu seçenekler tarım ya da esnaflıkla uğraşıp uğraşılmadığının seçimi içindir. Bu seçeneklerden birini seçtikten sonra maaş sorgulaması yapabilirsiniz. Bu şekilde maaş sorgulaması yapılabilir ve alınacak olan maaş öğrenilebilir. Vatandaşlar gruplarına göre maaş sorgulaması yapmaktadırlar. Bu sorgulamalar sonucunda alacakları maaş miktarlarını öğrenebilirler.

https://www.ssk.biz.tr/ne-kadar-emekli-maasi-alirim-2018/

Editör: Pusula Gazetesi