Corona Virüs salgını nedeniyle Türkiye'de tüm liglere ara verilmiş ve Türkiye yaklaşık 3,5 ay futbola hasret kalmıştı.

TFF'nin ilk yarısı tamamlanmamış 2'nci Amatör Küme ligleri için "Oynanmamış sayılacak" açıklamasının ardından Zonguldak ASKF Başkanı Kemal Demir ve Futbol İl Temsilcisi Metin Malkoç TFF'ye 3 öneri sunmuş ve resmi olarak göndermişti.

Zonguldak ASKF liglerin oynanmamış sayılması halinde ya kulüplerin tüm masraflarının ödenmesi, ya futbolcuların testten geçirilerek liglerin devam ettirilmesi, yada tüm 2'nci Amatör Küme takımlarının 1'inci Amatör Küme'ye 1 defaya mahsus çıkarılması önerisini sunmuştu.

TFF ise bu talebi inceleyerek Zonguldak ASKF'nin üçüncü maddesi olan tüm 2'nci Amatör Küme takımlarının 1 defaya mahsus 1'nci Amatör Küme'ye çıkarılması maddesini kabul etti. Bu kararla Zonguldak'ın talebi emsal gösterilerek 24 ilde 2'nci Amatör Küme ile 1'nci Amatör küme birleştirilmişti.

Zonguldak bu kararın gururunu ve sevincini yaşarken, TFF'den konu ile ilgili resmi yazı Zonguldak ASKF'ye ulaştı. Bu durumda 2'nci Amatör Küme takımlarının 1'nci Amatör Küme'ye çıkmaları da resmen belgelenmiş oldu.

TALEP KABUL EDİLDİ
TFF'den gönderilen yazının bir bölümünde "İliniz İl Tertip Komitesi'nce alınan 2020-2021 sezonunda 2. Amatör ligin, 1. Amatör lig ile birleştirilerek oynatılması ve 2021-2022 sezonundan itzibaren yeniden 2. Amatör lig oluşturulması kararı kabul edilerek onaylanmıştır" denildi.