Zonguldak Şehit Profesör İlhan Varank Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde bir buçuk yılda 8 müdür yardımcısı görevi bıraktı. Okul Müdürü Adnan Karakurluk ile anlaşamayın müdür yardımcıları İlhami Köse, Tuncay Bilir, Koray Kemal Karadeli, İsmail Tekinbaş, Mustafa Gebedek, Coşkun Karagüzel, Kudret Ersin Gören görevi bırakmak zorunda kaldılar.

Okulda görev yapan yaklaşık 10 öğretmen başka okullara gitmek zorunda kaldı.

Zonguldak Şehit Profesör İlhan Varank Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde sorun sadece öğretmenlerle ilgili değil. Okulun kantin işletmecesine kafayı takan Müdür Adnan Karakulluk, Milli Eğitim Bakanlığına şikayet edildi.

Kantin İşletmecileri tarafından Milli Eğitim Bakanlığı'nda yapılan şikayette şöyle denildi:

"Bakanlık emri olan 25 Nisan 2019 tarihinde 43942091-165.01-E-6949354 sayılı kantin kiraları üfe- tüfe doğrultusunda Zonguldak'ta bütün kantinlerin güncellemeleri yapılmıştır. Ancak Şehit Prof. İlhan Varank Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Adnan Karakulluk, sözlü ve yazılı başvurularımıza rağmen Bakanlık emir yazısına uymamıştır. Emir yazısına uymayacağını, ısrar etmemiz durumunda sözleşmenin feshi ile tehdit etmiştir. Hakkımızı aradığımız için işletmekte olduğumuz kantinimizi, kurumlara yalan beyanlarla şikayet edip işyeri mahrumiyetini ihlal edecek şekilde kamera takarak kayıt altına almaya başlamıştır. Sözleşmemizin uzatılması için İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne 8 Ekim 2019 tarihinde kurulan komisyon, 9 ay olarak yenilenmesini karara bağlamıştır. Ancak Okul Müdürü Adnan Karakulluk, kararı hiçe sayıp sözleşmemizi imzalamamış ve 06 Aralık 2019 tarihinde mazeretsiz olarak fesih kararını tebliğ etmiştir. Okul Müdürü Adnan Karakulluk, okul içinde yapmış olduğu usulsüz kiralamalar ile ilgili soruşturma geçirip vergi dairesi tarafından ceza almış ve devam eden soruşturmaları vardır. Bu konu ile ilgili Maliye Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na ilgili işlemleri yapması için yazı göndermiştir. Daha önceki İl Milli Eğitim Müdürlüğüne yapmış olduğumuz başvurularda İl Milli Eğitim Müdürlüğü olaylara kayıtsız kalmıştır. 2 Bakanlık işlem yapmasına rağmen İl Milli Eğitim Müdürlüğü işlem yapmamıştır. Zonguldak'ta bulunan Bakanlık Müfettişleri tarafından konunun incelenmesi ve bizi dinlemelerini arz ve talep ederim."