AK Parti Zonguldak Milletvekili Milletvekili Ahmet Çolakoğlu Çaycuma İlçesinde gerçekleştirilecek bazı projeler hakkında bilgi verdi. İlçede birçok güzel projenin hayata geçeceğini ifade eden Çolakoğu; " Ödenek olmadığı için turizme kazandırılamayan Kadıoğlu Mozaikleri için çalışmalar devam ediyor. Bir firmamızla bu konuda sponsor olmak istiyor. Bakanlığımızdan da bu yıl ve seneye olmak üzere ödenek çıkartarak mozaikleri turizme açacağız. Önümüzdeki aylarda çalışmalar başlar diye düşünüyorum. Çaycuma Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin yeni binasının ihalesini yaptık. 17 milyon lira ödenek çıktı. Daha kapsamlı bir sanat okulumuz olacak. Sözleşmesi imzalandıktan sonra hemen inşaatına başlanacak. Meslek Yüksek Okulu kampusu içindeki Kredi Yurtlar Kurumu'nu yurt inşaatı devam ediyor. İnşaat biraz yavaş gidiyor ama geçen hafta görüştüm hızlanmasını bekliyoruz. Belediye (Seka) Sosyal Tesisleri içinde öğrenci yurdu olarak ayrılmış 15 tane binamız var. Buların 8 tanesi kullanılıyor. Kullanılmayan 7 binayı yıkıp alanı açmayı planlıyoruz. Kampus içinde KYK yurdu tamamlandığında binaların hepsini yıkıp komple yeşil alan yapmayı düşünüyoruz. Bunun için KYK ile yazışmalar yapıldı.

Köprübaşı için bir kademeli geçiş projesi çiziliyor. Bartın istikametine gidecekler üstten geçecek. Havaalanımızda pist uzatma çalışmaları devam ediyor. Havaalanımız aktif bir şekilde çalışacak. Lojistik projemiz var. Yeri belirlendi. Filyos Limanımıza ise gemiler bu yıl içinde yanaşacak. Birinci kısım inşaatı bitti. Derecikörenden tren ve karayolu bir kılçık yolu ile bağlanıp limana geçilecek. Onunda ihalesi Nisan ayında yapılması planlanıyor.

Çaycuma Tarım ve Orman Müdürlüğü hizmet binası değişecek. Orman İşletme ve İlçe Emniyet Müdürlüğü binamız da bu yıl içinde yenilecek. Bunlar Yaşam Park içinde kamu kurumları için oluşturduğumuz arsa içinde hayata geçecek.

Pehlivanlar Mahallesi'ne ilkokul projesinin de yatırım programlarında olduğunu belirten Çolakoğlu, yıkılacak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin yerine ilkokulu yapılanabileceğini söyledi. Çolakoğlu; "Yer konusun da Belediyenin de bir talebi olacağını biliyorum. Daha görüşemedik ama her türlü fikre açığız"dedi.