Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Ortacı köyünde meydana gelen motosiklet hırsızlığının zanlıları Jandarma tarafından yakalandı. Yakalanan 4 kişiden üçü tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bir kişi de adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Olay ilçeye bağlı Ortacı köyünde meydana geldi. İddiaya göre Ortacı köyünde motosiklet çalındığı ihbarı üzerine harekete geçen JASAT, Olay yeri inceleme ve Asayiş ekipleri, olaya karışlıkları iddia edilen 4 kişiyi tespit etti. Motorun çalınmasının ardından ticari araç ve motosiklet ile olay yerinden uzaklaştığı belirlenen F.K. G.K., A.K. ve O.K. isimli zanlılar gözaltına alındı. Ereğli Jandarma karakolunda ifadeleri alınan 4 kişi adliyeey sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan 4 kişiden üçü tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bir kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Diğer yandan yakalanan zanlılarda A.K isimli şahsın, daha öncede farklı suçlardan (35) adet, O.K. isimli şahsın ise (2) adet suç kaydı olduğu tespit edilmiştir. Şahıslarla ilgili devam ettirilen araştırmalar sonucunda, aynı şahıslar ve araştırmalar esnasında tespit edilen S.D. isimli bir başka şahsın daha, Ereğli ve Alaplı ilçelerinde daha önce Faili Meçhul olarak gerçekleşen (3) hırsızlık olayının daha faili oldukları belirlendiği ifade edildi.