İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne vekaleten bakan Müdür Yardımcısı Murat Kapıcı, okula kayıt esnasında bağış adı altında istenen paraların kesinlikle istenmeyeceğini belirterek "İster kayıt, ister bağış, ister fotokopi çocuklarımızdan hiçbir şekilde bu paralar ve yardımlar istenmeyecektir. Bununla ilgili okullarımıza talimat verdik. Para isteyen olursa Şube müdürlerimizle birlikte okullara gider ve gerekli incelemeleri, soruşturmaları başlatırız. Bu Vali Bey'in de talimatıdır" dedi.

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdür Vekili Murat Kapıcı, okula kayıt işleminde bağış adı altında toplanan paraların kesinlikle toplanmayacağını açıkladı.

Okulların açılmasına yakın veliler, kayıt işlemi ve eğitim sırasında bağış adı altında toplanan paralara tepki göstererek yetkililerden bunun önlenmesini istiyor.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne vekaleten yürüten Müdür Yardımcısı Murat Kapıcı, velilerden hiçbir adla para alınmayacağını, aksi bir durumda ise gerekenin yapılacağını belirterek "Şube müdürlerimizle birlikte okullara gider ve gerekli incelemeleri, soruşturmaları başlatacağız. Bu Vali Bey'in de talimatıdır" dedi.

"PARA ALAN OKULLARIN MÜDÜRLERİ HAKKINDA SORUŞTURMA AÇACAĞIZ"

Milli Eğitim Müdür Vekili Kapıcı, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Kayıt döneminde ne ad adı altında olursa olsun, ister kayıt, ister bağış, ister fotokopi çocuklarımızdan hiçbir şekilde bu paralar ve yardımlar istenmeyecektir. Bununla ilgili okullarımıza talimat verdik. Yazılarımız okullara gitti. Çocuklarımızın zaten adrese dayalı kayıtları var. Okullarda bu isimler çıkıyor. Böyle bir şeye asla ve asla velilerimiz inanmasınlar. 'Benim çocuğumun kaydı bu okuldadır, bu okulda kaydı da olacaktır' diyecekler. Hiçbir şekilde para istemek yok. Bu hem Bakanlığımızın talimatı hem de bizim talimatımızdır. Velilerimiz bu konuda hiç tedirgin olmasın. Velilerimiz böyle bir durumla karşılaştığında direk olarak okul müdürümüzü arayacağız. 'Parayı almayacaksınız' diye uyaracağız. Ciddi bir şekilde okul müdürü hakkında gerekli soruşturmaları açacağız. Kesinlikle velilerimiz okul aile birliği istiyor diye bir şey yok. Okul aile birliğimiz bunu zorla isteyemez, ikna etmeye de çalışmamalı. Gönüllülük esasıyla alınacak o para. Ama parası olmayan velilerimiz var. Velilerimiz bunu desin. Bununla ilgili çok şikayetler geldi, gerekli çalışmalarımızı yapıyoruz. Şube müdürlerimizle birlikte okullara gider ve gerekli incelemeleri, soruşturmaları başlatacağız. Bu Vali Bey'in de talimatıdır."

Editör: Pusula Gazetesi