Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Murat Kapıcı'nın kardeşi Adana Cumhuriyet Savcısı Mustafa Kapıcı, Hakimler ve Savcılar Kurulu 2. Dairesi (HSK), Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile iltisak, irtibat ve münasebeti nedeniyle açığa alınan 18 hakim ve savcı ile birlikte açığa alındı.

Cumhuriyet Savcısı Mustafa Kapıcı'nın daha önce de açığa alındığı ve görevine iade edildiği öğrenildi. Murat Kapıcı'nın, hakkında Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı'nda FETÖ Üyesi olma iddiasıyla soruşturma yürütülen Ereğli Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Üçler Sarıkaya'yı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı olarak atamış, bu atamaya Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş onay vermişti.

15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı oteli darbecilere bildirdiği iddia edilen ve halen cezaevinde bulunan Denizci Yaver Yarbay Şafak Deliacı'nın kardeşi Emrullah Deliacı'nın Zonguldak İl Milli Eğitim Müdür Vekili Murat Kapıcı tarafından Üzülmez Ortaokulu Müdürü yapıldığı ortaya çıkmıştı. Milli Eğitim Müdürlüğü'nün atama kararında Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş'ın onayının bulunması şaşkınlık yarattı.

Adana Cumhuriyet Savcısı iken açığa alınan Mustafa Kapıcı,1976 Zonguldak doğumlu. Daha önce Sacvılık soruşturması ile görevinden alınıp iade edilen Mustafa Kapıcı bu kez HSK tarafından FETÖ iltisakı nedeniyle açığa alındı.

Hakimler ve Savcılar Kurulu 2. Dairesi (HSK), Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile iltisak, irtibat ve münasebeti nedeniyle açığa alınan 18 hakim ve savcının isim listesi:

Ömer Faruk Tezel- Ankara Savcısı,
Köksal Birinci- Amasya Hakimi,
Umut Başol-Bursa Hakimi,
Adem Palut- Beykoz Hakimi,
Elif Yeter Ekmekçioğlu- Diyarbakır Savcısı,
Sabahattin Yılmaz-Yüksekova Savcısı,
Muhammet Bestami Kızıloğlu- Kilis Savcısı,
Fatma Özcan- Yargıtay Tetkik Hakimi,
Ünal Altınöz_ İstanbul Hakimi,
Murat Türkoğlu- Bigadiç Savcısı,
Mustafa Kapıcı- Adana Savcısı,
Celal Akar- Nevşehir Savcısı,
Nurettin Koçak- Kahramanmaraş İdare Mahkemesi Hakimi,
Bahar Aksoy Göğüs- Tarsus Hakimi,
Ejder Aksak - Emirdağ Hakimi,
Merve Yağan Bozkurt- Bursa Vergi Mahkemesi üyesi
Mehmet Kula- Çal Savcısı,
Alper Utku- Diyarbakır Hakimi.

Hakim ve savcıların haklarındaki müfettiş raporu tamamlandıktan sonra meslekten ihraç edilip edilmeyeceklerine karar verilecek.

Editör: Pusula Gazetesi