Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, Türkiye Taşkömürü Kurumu'ndan (TTK) yılsonu 1500 işçinin emekli olmasıyla birlikte kurumda 6 bin 900 işçi kalması ve TTK'nın küçülmesiyle ilgili Pusula'ya açıklamalarda bulundu.
TTK'ya işçi alımını her platformda dile getirdiklerini belirten Milletvekili Türkmen, çok sıkışık durum olduğunda TTK için Enerji Bakanlığı'nın gereğini yapacağını ifade etti.
"TTK'NIN İŞÇİ AÇIĞINI GİDERMEYE ÇALIŞIYORUZ"
TTK'ya işçi alımıyla ilgili konuşan Milletvekili Türkmen, şunları söyledi; "Biz eskiden olduğumuz gibi TTK'nın işçi ihtiyacı olduğu zaman genel müdürlüğümüz ve onun ekibiyle beraber çalışmaları yapıyoruz. Bakanlıkla bunları takip ediyoruz hep birlikte el birliğiyle Türk İş de dahil olmak üzere bu çalışmaları yapıyoruz. İşçi ihtiyacı duyuldukça bakanlığımızdan rica ediyoruz, onlara taleplerimizi bildiriyoruz. Çözülmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Bu böyle devam ediyor yani ihtiyaç olduğu an 'hemen ihtiyacımız var alalım' olmuyor. İhtiyaçlar bitmiyor ama bundan sonra ihtiyaç olduğu zaman işçi almaya devam edeceğiz. TTK'nın işçi açığını o kadar yerlerde inceliyoruz, KİT Komisyonlarında inceliyoruz. Muhalefet milletvekilleri var, bakanları var, şunları var bunları var. Çözülmesi gereken eksiklerimizi bakanlıklara bildiriyoruz, çalışmalarımız devam ediyor. Öyle çok sıkışıklık olduğu zaman zaten gereğini bakanlık yapıyor."