Silikon malzemeler kullanılarak son teknolojiyle üretilen mide balonu endoskopi tekniği kullanılarak mideye yerleştirilir ve hastalar bu sayede fazla olan kilolarından kolaylıkla kurtulabilir. Obezite ile mücadelede günümüzde en yaygın uygulanan tekniklerden bir tanesidir. Obezite ile başı dertte olan ve ameliyat korkusu olan kişilerin yaygın bir şekilde tercih ettiği yöntemlerden bir tanesi olarak uygulanmaktadır. Kişilerde daha dengeli ve sağlıklı bir şekilde zayıflama sağlamaktadır.

Mide Balonu Nasıl Uygulanır?

Mide balonu takılması ve yerleştirilmesi için endoskopi cihazlarından faydalanılır. Balonun büyüklüğü ve çeşidi hastanın kilosuna bakılarak hekimler tarafından karar verilir. Hava ya da sıvıyla şişirilen balonlar kullanılmaktadır. İşlemler 15-20 dakika sürmekte ve genel anestezi altında yapılmaktadır. Hasta herhangi bir rahatsızlık duymadan bir iki saat içerisinde merkezden taburcu edilir. Mideye balon yerleştirildikten sonra hekimin uygun gördüğü şekilde doldurma işlemi gerçekleşir. Yan etki riski az olmasından dolayı cerrahi işlemlere oranla daha sık tercih edilir.

Mide Balonu Neden Yapılır?

Kişiler farklı nedenlere bağlı olarak yeme alışkanlıklarının düzensizliğinden obezlik sınırında yaşamaktadır. Bu durumu düzeltmek için mide balonu uygulamalarını tercih edebilir ya da cerrahi yöntemlere başvurabilir. Günümüzde cerrahi olmayan ve kısa sürede iyileşme süresi gerektirmeyen basit olan bu uygulama sayesinde istedikleri bedene kolaylıkla kavuşabilirler. İdeal kiloya kavuşmak isteyen kişilerin uygulama sonrasında porsiyonlarının küçüldüğünü ve diyet yaparak da uzun süre formlarını korudukları görülmektedir.

Yutulabilir Mide Balonu Yaptıranlar

Endoskopi ya da herhangi bir cerrahi müdahale gerektirmeyen bir işlem olmasından dolayı yutulabilir mide balonu daha sık tercih edilir. Hap gibi yutulmasından dolayı klasik yöntemlere göre uygulanması daha kolaydır. Midede hacim kaplayarak hastaların çabuk doymasını ve porsiyonlarının küçülmesini sağlar. Uygulamayı yaptıran kişiler beslenme düzenlerine dikkat ederek ve programlarına sporu ekleyerek güzel sonuçlar almaktadırlar. Kullanım süresi dolduktan aylar sonra mideden dışarı kendiliğinden atıldığı için herhangi bir çıkarma işlemine gerek duyulmamaktadır. Bu şekilde konforlu olan bir uygulama olup son derece rahat bir süreç oluşmaktadır. İşlemlerden önce bazı merkezlerde deneme kapsülü verilerek hastalara ne kadar kolay bir uygulama olduğu gösterilmektedir.

Mide Balonu Kullanıcı Yorumları

Balon uygulaması yaptıran kişilerin 15-20 kilo arası bir kilo kaybı olduğu gözlemlenmektedir. Hastalar cerrahi bir müdahale olmamasından dolayı son derece rahat bir süreç geçirerek beslenme önerilerine de uyarak istedikleri bedene kavuşmanın mutluluğunu yaşarlar. Hastaların süreç sonrasında dikkat etmesi gereken beslenme düzenleri ve spor programlarıdır. Bu programlara uyarak hareket etmeleri durumunda uzun süreli bir şekilde istedikleri fit bedene sahip olarak yaşayabilirler. Kullanıcıların yorumları genel olarak olumlu olmasından ve komplikasyon riski olmamasından dolayı en sık tercih edilen, özellikle obeziteyle mücadelede en etkili teknikler arasında yer almaktadır.

Yutulabilir Mide Balonu Fiyatları

Ameliyat olmadan, anesteziye ihtiyaç duyulmayan ve herhangi bir cerrahi girişime ihtiyaç olmadan gerçekleşen mide balonu fiyatları diğer klasik yöntemlere göre maliyetlidir. Bu durumunda en büyük etkeni son teknoloji kullanılarak üretilmesidir. Maliyetlerin yüksek olması sürecin konforlu geçmesine bağlı olarak değişiklik gösterse de hastalar açısından operasyondan çekinen hastaların tercih ettiği bir tekniktir. Hap gibi yutularak mideden belirli bir zaman sonra atılan ve bu süre içerisinde istenen bedene kavuşulduğu için maliyetleri göz ardı edilerek hastaların ilk tercihleri arasında yer almaktadır. Obezite ile mücadele sırasında tercih edilen balon uygulamaları için mutlaka uzman bir hekimle görüşme sağlanması ve sürecin nasıl işleyeceği hakkında bilgi alınırken maliyetlerin de öğrenilmesi hastalar açısından en sağlıklı yol olacaktır.

https://www.drfirat.com/mide-balonu/ <-- hakkında bilgi için hemen tıklayın.