Parti İl Başkanlığı'nda konuşan İl Başkanı Varol Demirköse, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bulunan 49 Milliyetçi Hareket Partisi milletvekilinin Zonguldak ve Türkiye için elini taşın altına koymaya hazır olduklarını belirterek, "Teşkilatımızın her kademesinde görev yapan değerli dava arkadaşlarım, değerli misafirlerimiz; Sayın Genel Başkanımızın 'önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben' ilkesine bağlı kalarak Cumhur ittifakı ruhunu koruyarak yol gösterici siyaset anlayışı ile gerek Zonguldak'ta gerek yok yurt çapında iç ve dış siyasette MHP olarak ülkemizin bekası için üzerimize düşen görevi yerini getiriyoruz. Bizim mecliste 49 milletvekilimiz var. Zonguldak'ta 5 milletvekili var. Adalet ve Kalkınma Partisi 3 tane, CHP 2 tane. Ama bizim Zonguldak halkımız şunu bilmelidir ki, bizim 49 tane milletvekilimiz de Zonguldak için elini taşın altına koymaya hazırdır. Çünkü bizim milletvekillerimiz için ülkenin Her tarafı değerlidir. MHP olarak üzerimize düşeni yapıyoruz, Zonguldak için birlik beraberlik gerekmektedir. Milliyetçi Hareket Partisi bu anlamda Zonguldak'ın bekası, ülkemizin bekası için gereken her türlü fedakarlığı yapmaktadır. Bizi bugün ziyaret eden İstanbul Milletvekilimiz Sayın Hayati Arkaz beyefendiye teşekkür ediyoruz" dedi.

MHP İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz, Zonguldak'a yabancı olmadığını belirterek, "Birkaç defa geldim ama şunu söyleyeyim bana zaman zaman derler ki, 'İstanbul'da kendi özel hastanelerin var. Sen niye Zonguldak'ı seçtin' diye bazen de soruyorlar. 'Zonguldak'ın neyi meşhur' diye soruyorlar. Ben de diyorum ki 'Zonguldak'ın insanları çok misafirperver, çok samimi gerçekten. Anadolu'nun bütün özelliklerini burada görebiliyorsunuz. Hepsi candan, hepsi samimi, buraya gelmekten çok emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

Türkiye'nin 15 Temmuz'da çok önemli bir kalkışma ile karşı karşıya kaldığını hatırlatan Arkaz, "O gün o gece birlik ve beraberlik içinde ülkenin birliği ve dirliği için bir araya gelmiş ve hain darbe girişimine son verilmiştir. Atatürk'ün biliyorsunuz bir sözü var diyor ki 'Her şeyi affedilir ama devlete ihanet edenlere asla affedilmez'. Sayın bakanımızı da tebrik ediyorum kutluyorum ve tüm silahlı kuvvetlerimizi kutluyorum. Şehitlerimize rahmet diliyorum. Devletin kararlı tutumu ile bugün yurtiçinde terörist kalmamıştır" diye konuştu

Suriye'de yapılan askeri operasyonları değerlendiren Hayati Arkaz, Türk ordusunun karşısında hiç kimsenin duramayacağını ifade etti.

Belirli bir kesimin yatırımlara hep karşı olduğunu belirten Arkaz, şöyle dedi: "1973'te birinci boğaz köprüsü yapılıyor, yürüyüş yapılıyor. Deniz Gezmiş ve arkadaşları boğaz köprüsunün temeline dinamit, bomba koyup ona da karşılar. 88 yılında yapılan ikinci köprüye karşılar. Yavuz Sultan Köprüsü yapılmış ona da karşılar. Biz Türk milliyetçileri olarak, Milliyetçi Hareket Partisi olarak ülkemizde kim tuğla üstüne bir tuğla daha koyuyorsa başımızın üstünde yeri var. Kim olursa olsun. Bu ülke için güzel şeyler yapılıyorsa ne olursa olsun daha güzel olsun. Biz daha iyisine daha güzeline layık değil miyiz. Marmaray'a karşılar, Avrasya'ya karşılar, üçüncü boğaza karşılar, havaalanına karşılar, Osmangazi, Çanakkale köprüsüne karşılar."

KANAL İSTANBUL YAPILACAK

Kanal İstanbul Projesi'nin çok önemli olduğunu ve yapılmasının şart olduğunu ifade eden MHP İstanbul milletvekili Hayati Arkaz, şunları söyledi: "Kanal İstanbul yapılacaktır ve belirtilen tarihte bitecek. Ülkemiz içinde hayırlı olacaktır. Çünkü İstanbul dünyanın en güzel boğazıdır. Napolyon'a soruyorlar, diyor ki 'dünyada tek hükümdar olsam İstanbul'u başkent yapardım' İstanbul işte kadar değerlidir."