Milliyetçi Hareket Partisi'nde (MHP) Zonguldak teşkilatında Hamdi Ayan'ın Milletvekili Adaylığı nedeniyle İl Başkanlığı görevinden ayrılmasının ardından MHP içerisindeki değişimin oluşturduğu dalgalanmalar devam ediyor. Hamdi Ayan'ın MHP'ye geri dönmesini istemeyen ve kendilerini 'değişim ve yeni isimler' adı altında ön plana koyan parti yöneticileri MHP'yi 2'ye hatta 3'e böldü.

MHP üzerinde son günlerde kara bulutlar dolaşmaya başladı. Özellikle yerel seçimlerin gelmesiyle parti içerisinde Hamdi Ayan'ı görmek istemeyenler, Ayan taraftarlarının tepkisini çekmemek için seslerini çıkartamadı. Türkiye Kamu Sen kanadından da Ayan ile ilgili farklı görüşler ortaya atılırken, partinin İl Başkanlığı kanadının yerel seçim arifesinde ne yapacağı merak konusu oldu. İl Başkanı Metin Soydaş, her platforma Hamdi Ayan'ın görüş ve düşünceleriyle aynı çizgide olduğunu ifade etse de kulislerde 'MHP'de kara bulutlar dolaşıyor. Söylemler ile eylemler farklı olacak' görüşü ağır basıyor.

MHP İl Başkanı Metin Soydaş'ın, Merkez İlçe Başkanı Niyazi Kıransoy'un yerine de farklı bir isim düşündüğü iddia edildi.

Türkiye Kamu Sen Zonguldak Şube Başkanı Kadir Bacıoğlu ile Hamdi Ayan arasında genel seçimler öncesi esen soğuk rüzgarlar ve sonrasında ikili arasındaki mesafe de MHP'de yaşanan sıkıntılar arasında başta geliyor.

Parti içinde bir grup Hamdi Ayan'ın Zonguldak Belediye Başkan Adayı olmasını desteklerken, bir grup ise Kadir Baceoğlu'ndan hamle bekliyor.

Editör: Pusula Gazetesi