MHP Çaycuma İlçe Başkanı Mustafa Kaplan ve yönetim kurulu üyeleri Ticaret Odası, Esnaf Odası, Emekliler Derneği ve Muhtarlar Derneği'ni ziyaret etti.

İlk olarak Çaycuma Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Kandemir'i ziyaret eden partililer bölge sorunları ile esnafın eleman bulmakta zorlandığı ve sanatkar esnafın ise çırak bulmakta ve yetiştirmek için genç bulamadığı gençlerde çalışma kültürünün yerleşmesi gerektiği gibi sıkıntılar dile getirdi.

Çıraklık okulları ve meslek liselerinin nitelikli makini ve ekipman ihtiyacı olduğu ve bunların olmaması eğitimin kalitesini düşürdüğü, bunlar ile ilgili hızlı bir çalışma yapılması gerektiği dile getirildi.

MHP İlçe Başkanı Kaplan; "Bunlar tüm işverenlerin ortak sıkıntısı ve çözüm için çalışma yapılıyor. Gerekenler için üstümüze düşenleri yapacağız. Çaycuma'mızı güzel günlere birlikte hazırlayacağız. Ziyaret için Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Kandemir MHP İlçe Teşkilatına teşekkür etti.

Ardından MHP heyeti Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zekai Kamitoğlu ve yönetim kurulunu ziyaret etti.

Sıcak bir ortamda gerçekleşen ziyarette Çaycuma için birçok konuyu görüşme fırsatı doğdu. Bölgeye hizmet için her kurumun birlikte beraberlik içerisinde çalışması bölgemiz için çok önemli olduğu vurgulandı. Ziyarette Kamitoğlu bölge için müjdeli haberlere de bu ziyarette değinildi.

Kamitoğlu Türkiye Petrollerinin bölgemizde bir petrol ve türevleri ile alakalı lise ve üniversite bizde doğalgaz ayrıştırma ve işleme ile alakalı Meslek Yüksek Okulu bölümleri açılmasını planladıklarını söyledi. Ayrıca Endüstri Meslek Liselerinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği işbirliği ile birlikte puanla girilen iş garantili bölümler açılacağını dile getirdi. İlçe Başkanı Kaplan da; "Bölge için çok önemli gelişmeler. Bunları halkımıza ileterek gençlerimizi bu alanlara yönlendirmeniz gerekiyor. Çaycuma'mızı daha iyi günler bekliyor. 5-10 yıl içerisinde bölgemizde çok büyük değişimler olacak. Bunlara hazırlanmalı ve Çaycuma halkını, gençlerini hazırlamalıyız"dedi.

Samimi ve yapıcı bir ortamda geçen sohbet için TSO Başkanı Zekai Kamitoğlu MHP ilçe Teşkilatına ziyaretleri için teşekkür etti. Ziyaretleri daha sık yaparak bölgeye hizmet konusunda birliktelik vurgusu yapıldı.

Daha sonra Muhtarlar Derneğini Başkanı Süleyman Baysal'ı ziyaret eden MHP heyeti muhtarların demokrasinin gereği olduğu halkı ile devlet arasında bir köprü oluşturduğu vurguladı.

Köylere hizmetin geldiği fakat yatırımların yeterli olmadığı ifade edildi. Mega projesi olan bir ilçenin köyleri olarak bu değişime ayak uydurmak için köylerimizin alt ve üst yapı çalışmalarının daha hızlanması daha çok ödenek ayrılmasının önemine değinildi.

Muhtarlar Derneği Başkanı Süleyman Baysal ziyaret için İlçe Başkanı Mustafa Kaplan ve teşkilatına teşekkür etti.

MHP yönetimi son olarak Emekliler Derneği'ni ziyaret ettiler. Dernek Başkanı Nizamettin Eyidoğan derneğin Çaycuma ve genel merkezleri nezdinde çalışmalarından bahsetti. Çaycuma'daki Emekliler Derneği'nin 9 bini aşkın üyesinin olduğunu ve bölgeye hizmet ettiklerini söyledi. Ziyarette Emeklilerin sorunları ve çözüm önerileri hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Ziyaretleri için MHP teşkilatına teşekkür eden Nizamettin Eyidoğan Çaycuma için el ele hizmet etmek için çaba harcayacağını bildirdi.