Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak Belediye Başkan Adayı Hamdi Ayan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 15 Mart Cuma günü düzenleyeceği miting öncesi başta TTK'ya alınacak olan 500 işçinin 1500'çıkartılması olmak üzere kapsamlı bir Zonguldak raporu hazırladıklarını söyledi. Raporun Pzartesi günü Devlet Bahçeli'ye iletileceğini belirten Hamdi Ayan, "Sayın Genel Başkanımız 15 Mart'ta Zonguldak'ta vatandaşlarımıza hitap edecek. 31 Mart yerel seçimlerinde Zonguldak'ı MHP ile buluşturmak, kucaklaştırmak için geliyor. MHP İl Başkanlığımız ve şahsım tarafından kendisine geniş kapsamlı bir TTK raporu sunmuştuk. Bununla birlikte Pazartesi günü kendisine Zonguldak'ın kapsamlı olarak yer aldığı bir 'Zonguldak Raporu' da sunacağız. Bu raporda en önemli olarak TTK'ya alınacak olan 500 maden işçisi sayısının da 1500'e çıkartılması ve Zonguldak'ta istihdamın artırılmasına yönelik çalışmalarımız olacak" dedi.

TTK'YA İŞÇİ ALIMINDA 500 KİŞİNİN 1500'E ÇIKARTILMASI BAHÇELİ'YE İLETİLECEK

Ayan, Pusula'ya yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi; "Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'ye verilmek üzere hazırlanan raporda Türkiye Taşkömürü Kurumu'na önümüzdeki aylarda alınacak olan 500 maden işçisi sayısına 1000 kişi daha ekleyerek bunu 1500'a çıkartma noktasında bir talepte bulunduk. TTK ile ilgili yine raporda çok önemli incelemeler ile işçi açıkları ve yapılması gerekenler yer alıyor. Zonguldaklı kardeşlerimizin istihdam konusundaki sorunlarını çözmek bizim en önemli görevlerimizden birisi. Çünkü biz iş, aş ve ekmek olunca her şeyin güzel olacağını biliyoruz. Emeğin, madencinin ve madenin Zonguldak için değerini bir madenci olarak bilen benim. Bu rapor Sayın Devlet Bey'e sunulacak."

BELEDİYEDE İSTİHDAM KONUSUNDA DESTEK İSTENİLECEK

"Raporda yine Zonguldak belediye Başkanı olduğumuz halde kentimizin en büyük sorunu olan işsizlik karşısında belediye olarak istihdamı artırmak hedefimiz var. Benim belediye başkanı olduğum şehirde istihdam sorunu varsa bu sorun karşısında belediye olarak bizim elimizi taşın altına koymamız gerekiyor. Raporda belediyeyi aldığımız takdirde Zonguldak Belediyesi'ne işçi alımı ve istihdam oranının belediye bünyesinde de artırılması hususunda destek talebimiz yer alıyor."

MHP'Lİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİNDEN DESTEK TALEBİ

"Zonguldak'ın en büyük sorunu yol. Yollarımızı 6 ay içinde mahalleler de dahil olmak üzere bitireceğiz. 19 mahallemizi gezdik, durum gerçekten çok kötü. 6 ay içerisinde bitirmek maddi güç istiyor bunu hesapladık. Bu noktada da çözüm olarak MHP'li Büyükşehir Belediyeleri'nden ve MHP Genel Merkezi'mizden yol sorununun çözülmesi için gerekli desteğin sağlanması talebimiz raporda yer alıyor."

RAPOR PAZARTESİ DEVLET BAHÇELİ'YE SUNULACAK

"Zonguldak bir kurtarıcı bekliyor. Burada düzenlenen her mitingde gelen genel başkanlardan vaatler bekliyor. Zonguldak'ın taleplerine cevap verecek olan isim Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'dir. Tüm Zonguldaklı kardeşlerimizi 15 Mart'ta Madenci Anıtı'na bekliyorum."

Editör: Pusula Gazetesi