Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çaycuma İlçe Başkanlığı'nın 12'nci Olağan Genel Kurulu, önceki gün Belediye Düğün Salonu'nda yapıldı. Mevcut Başkan Ersin Akyüz, güven tazeledi.

Kongreye; MHP Zonguldak İl Başkan Yardımcısı Varol Demirköse, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu ve Yönetim Kurulu üyeleri, CHP İlçe Başkanı Tuncay Akyol, AK Parti Çaycuma İlçe Gençlik Kolları Başkanı Rüştü Amil, MHP önceki İlçe Başkanı Mustafa Kaplan ve partililer katıldı.

Divan başkanlığını yapan İl Başkan Yardımcısı Varol Demirköse, açılış konuşmasında şunları söyledi:

"Milliyetçi Hareket Partisi'nin kendisi ispatlamasına gerek yoktur. Onun varlığı, Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığıdır. Bugün bayrağımız dalgalanıyorsa, hainler avlanıyorsa, terörist uzantısı destekçisi siyasetçiler hapse atılıyorsa, FETÖ'cüler yakalanıyorsa, darbe kalkışması bastırılıyorsa, 15 yıldır her güce sahip iktidar bile MHP'ye danışıyorsa, bunlar MHP'nin varlığının ispatıdır. Tarih bizi hep haklı çıkardı. Çok şükür, hep halkı çıktık ve biz hiç kandırılmadık. Biz bundan sonrada kandırılmayız ve kandırılanları da başıboş bırakamayız. Her türlü güce sahip olan 15 yıldır ülkemizi yöneten iktidar kandırılıyorsa, ama MHP asla kandırılamıyor ve haklı çıkıyorsa, söylenecek söz şudur: 'Denildi mi bir yerin adı Türk beldesi. Gözüm al-bayrak arar, kulağım ezan sesi. Aziz milletimiz, şanlı bayrağımızın, mukaddes topraklarımızın yegane güvencesi Milliyetçi Hareket Partisi'. Biz Milliyetçi Hareket Partisi ve ülkücü kadrolar olarak halka hizmeti hakka hizmet görerek, vatan sevgisi imamdandır diyerek, sessizlerin sesi kimsesizlerin kimsesi olarak yapıcı, yol gösterici ve sorumlu bir siyaset anlayışı ile bizim olan mukaddes değerlerimiz için şehitlerimizin kanları ile sulanan bu mukaddes topraklarımız için gereken her türlü fedakarlığı geçmişte yaptık şimdi yapıyoruz ve ilelebet de yapacağız."

Faaliyet raporu ve bilançonun okunmasının ardından söz alan mevcut Başkan ve kongrenin tek adayı Ersin Akyüz şunları söyledi:

"MHP, 48 yıllık siyasi hayatında ülkemizde her zaman birlik ve beraberlik için mücadele etmiş ve son günlerde de Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'nin ülkemiz adına milletimiz adına verdiği mücadele ülkemiz insanları tarafından takdir toplamıştır. Bizlerde Çaycuma teşkilatı olarak Sayın Genel Başkanımızın izinden devam etmekteyiz. Ne mutlu Türküm diyene..."

Yapılan oylama sonunda Ersin Akyüz başkanlığındaki Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

Yusuf İnamoğlu, İsa Yurtseven, Göksel Öztürk, Semih Aydın, Sevim Candan, Mustafa Pekmezci, Abdullah Babür Güner, Şaban Baş, Numan Akay, İbrahim Doğan, Ahmet Tazıcı, Nevzat Sefercik, Tahsin Karaman, Handan Kuruyamaç, Serkan Kuzucu, Uğur Kuğumcu, İlyas Uslu, Nevzat Gemeç.

Editör: Pusula Gazetesi