Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) bazı kadın üyeleri, CHP Zonguldak Merkez İlçe Kadın Kolları ve İl Kadın Kolları seçimlerinin şaibeli ve geçersiz olduğunu iddia ettiler.

CHP Zonguldak İl Kadın Kolları ve Merkez İlçe Kadın Kolları seçimlerini tanımadıklarını ifade eden CHP'li bazı kadın üyeleri adına açıklama yapan CHP Zonguldak 2010-2011 dönemi İl Kadın Kolları Başkanı Birsen Demirbağ, şunları söyledi:

"20 Aralık 2017 gününden bu yana Zonguldak İl Kadın Kolları Başkanının tüzük ve yönetmeliklere rağmen yapmış olduğu adaletsizliklerle üye kadınlar olarak uğraşmaktan bıktık, yorulduk. Oysaki kendisi bir hukukçudur. Hukuksuzlukla mücadele görevidir. Bütün bu kavramları hiçe sayarak kendisi Merkez İlçe Kadın Kolları seçimini tamamen şaibeli ve usulsüz yapmıştır. Seçimlere itiraz edilmiş, düzeltilmesi, adaletsizliğin giderilmesi beklenirken bu kez hukuksuz bir şekilde il kadın kolları seçimi yapılmıştır. Daha da aymazı ilçe kadın kolları seçimlerine yapılan itirazlarda ortada görünmeyen parti MYK. Kadın Kolları Üyelerinin İl Kadın kolları seçimine teşrif etmeleridir. Bu hanımefendiler günlerdir nerededir? Bir aydır usulsüzlük, haksızlıklarla mücadele ederken bu MYK üyesi bayanlar Zonguldak'ı duymadılar, dinlemediler seçimde ortaya çıkmışlar. Yazık! Tabi ki kimsenin Cumhuriyet Halk Partisi, partinin büyümesi, başarısı ve iktidarı umurunda değil. Başta Fatma Köse olmak üzere birkaç kişinin koltuk sevdasıdır. Bu hırs ve küçük çıkarlar uğruna yıkılan gönüller, itilmeye, kakılmaya çalışılan bunca değerler, bunca bayanlardır. Kimsenin bu şekilde davranmaya hakkı yoktur. Bu şekilde davranabilme baştan aşağı kimsenin haddi değildir. Bunlar olacak iş değildir ve bu kişilerin yaptıkları kabul görmez. Bunun siyaseten hesabı elbette sorulur. Sorulacaktır! Sahsım 45 yıllık eğitimciyim. Hiç kimsenin şahsına yönelik hakaret veya sözlü tacizde bulunmam, bulunmadım. Ne İl Kadın Kollarına aday oldum. Nede bu görevi düşündüm. Karşı tarafın uydurma bir söylemle insanları kandırarak Birsen Hanım olarak bana çamur atarak itibar sağlanmaz. Kadınlara yapılmış olan adaletsizlik, seçme ve seçilme hakkını gasp etmek, sandık kaçırmak, tüzük ve yönetmeliği hiçe saymak, oldubitticilikler, çok daha acısı vefasızlıklar, bunları yapanlara artı getirmez. Ben ve hakları gasp edilen kadın üyeler bu seçimleri, bilhassa başkanı ve uzantısı genel merkez ilgilisi bayanı tanımıyoruz. Bu oluşumu ve seçimi geçersiz sayıyoruz. Haklı yakınmalarımızla sonuna kadar mücadele edilecektir. Yapılanlar karşısında haksızlığa direnmemek bize yakışmaz. Bu parti dün gelip bağdakini kovmaya çalışanların oyuncağı olamaz. İlerdeki günlerde hak yerini bulacaktır. İnancımızı muhafaza ediyoruz."

Editör: Pusula Gazetesi