Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" coşkuyla kutlandı. Kutlamalar çerçevesinde, Kozlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mansur Gök, Kozlu Atatürk İlkokulu Müdürü Nuri Bozacıoğlu, Sınıf Öğretmeni Filiz Özdemir ve Kozlu Atatürk İlkokulu öğrencileri, Kaymakam Ahmet Karakaya'yı makamında ziyaret etti. Ziyarette, temsili devir teslim töreni gerçekleştirildi.

Kaymakamlık makamını, Kozlu Atatürk İlkokulu 4'üncü sınıf öğrencisi Melike Gemicioğlu temsil ederken, yine 4'üncü sınıf öğrencileri olan Eren Gülsever ve Belinay Saka eşlik ettiler. Kaymakam Karakaya, öğrencilerle sohbet ederek, öğrencilerin istek ve temennilerini dinledi, sorularını cevapladı. Sohbet havasında geçen ziyarette, konuklara ikramda bulunuldu, Kaymakam Karakaya tarafından öğrencilere hediyeler verdi.

Kutlamalar kapsamında, Kent Meydanı'nda çelenk sunma töreni yapıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mansur Gök tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

Çelenk sunma töreninin ardından kutlama programı, Kozlu Anadolu Lisesi Salonu'nda devam etti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mansur Gök, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Konuşmanın ardından Kozlu Merkez Anaokulu öğrencileri "Atatürk Çocukları" adlı gösterilerini sundu. Daha sonra Kozlu Halk Eğitim Müdürlüğü'nün Zonguldak yöresi folklor gösterisiyle devam eden programda, Kozlu Vali Tevfik Başakar İlkokulu/Ortaokulu, Namık Kemal İlkokulu, Cengiz Topel İlkokulu/Ortaokulu, Kozlu Ortaokulu, Kılıç İlkokulu, Atatürk İlkokulu, Kozlu İmam Hatip Ortaokulu, Esenköy 15 Temmuz İlkokulu öğrencileri tarafından okunan şiirlerin ardından, şiir yarışmasında birinci olan öğrenci tarafından eseri okundu. Sonra Kozlu Halk Eğitim Müdürlüğü'nün Trabzon yöresi ve Kozlu 19 Mayıs 100'üncü Yıl İlkokulu'nun Bolu yöresi folklor gösterisi yapıldı. Ardından Kozlu Atatürk İlkokulu "Katibim" ve Kozlu Cumhuriyet İlkokulu "Çoban Yıldızı Bayrak Rontu" isimli gösterilerini sundular. Daha sonra yapılan ödül töreninde, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri, Kaymakam Ahmet Karakaya ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi. Ödül töreninden sonra program sona erdi.

Tüm çocukların, halkın ve programa katılanların "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı"nı kutlayan Kaymakam Ahmet Karakaya, kutlama programında emeği geçenlere ve programa katılanlara teşekkürlerini iletti.

"23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" kapsamında yapılan programlara; Kaymakamı Ahmet Karakaya, Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Özgür Uyar, İlçe Emniyet Müdürü Bülent Kaplan, İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mansur Gök, ilçe daire müdürleri, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Pusula Gazetesi