Cuma namazı çıkışı Cumhuriyet Meydanında yapılan açıklamaya ; Memur-Sen, İHH, İmam Hatipliler Derneği, Ensar Vakfı, Önder, Anadolu Gençlik Derneği, Türk Diyanet Vakıf Sen, Eğitim Bir Sen, Türk Büro Sen, Ahyar, Diva Sen, Bem Birsen, Toç Bir Sen, Çaycumalılar Derneği, Diyanet Vakfı, Birlik Vakfı, İkinci Bahar Derneği, Semerkant Derneği, Din Görevlileri Derneği, Sağlık-Sen, Erbakan Vakfı, Türk Hava Kurumu Derneği, Muhtarlar Derneği, Emekliler Derneği, Türk Eğitim Sen, Ahatlı Köyü Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği, Burunkaya Köyü Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği, Yeşil Çaycuma Talebe Yurdu, Çaycuma TSO, Çaycuma Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Çaycuma Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmet Derneği, Çaycuma Emlakçılar Derneği, Öz-Büro İş Sendikası temsilcilerinin yanı sıra AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu ve yönetim kurulu üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Sivil toplum kuruluşları adına açıklamayı gerçekleştiren Memur Sen ve Diyanet Sen Çaycuma Temsilcisi Kenan Tunç şunları söyledi; "Türkiye'nin sınır güvenliğini sağlamak ve hem kendisi hem de bölge ülkeleri için tehdit oluşturan terör koridorunu ortadan kaldırmak için Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesine 20 Ocak 2018 tarihinde Türk Silahlı kuvvetlerimiz tarafından başlatılan "Zeytin Dalı" harekatı bugün itibariyle devam etmektedir. Bu harekat, evrensel hukuk ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi terörle mücadele kararları ile BM Sözleşmesi'nde yer alan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde yapılmakta, Suriye'nin toprak bütünlüğüne, egemenliğine ve siyasi birliğine saygı gösterilmektedir. Dolayısıyla bu harekat, meşru ve uluslararası hukuka uygun bir şekilde yapılmaktadır.

Bugüne kadar yapılan operasyonlarda PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzisi olarak kullanılan en az 18 hedef yerle bir edilmiştir.

Stratejik önemi olan Bursaya dağı başta olmak üzere pek çok köy, yerleşim alanı ve stratejik dağ ele geçirilmiş ve alınan en son bilgilere göre 790 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Kahraman Mehmetçiğimiz bu harekatta destan yazmaya devam etmekte ve Suriye topraklarından bütün dünyaya "Türkiye ile oyun oynanmaz" diye haykırmaktadır. Türkiye'mizin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine aziz milletimiz tarafından kahraman ordumuz için dualar edilmekte, manevi destek verilmektedir. Bizler de Çaycuma STK'ları ve Çaycuma halkı olarak ulusal güvenliğimizin korunması amacıyla devletimiz tarafından başlatılan Afrin Operasyonunu sonuna kadar destekliyor, kahraman ordumuzun muzaffer olması için dua ediyoruz.Bu arada Ülkemizin İstiklal ve istikbali için başlatılan Afrin Operasyonu sürerken Kahraman Ordumuza destek vermek yerine yalan ve yanlış haberlerle hainlere cesaret verici açıklamalarda bulunanları da şiddet kınıyoruz. Tam da bugün muhtaç olduğumuz en önemli şey fitne çıkarmak değil, birlik ve beraberlik içinde Ay Yıldızlı al bayrağımıza, devletimize ve kahraman ordumuza sahip çıkmaktır. Bu vesile ile cennet vatanımızın güvenliği için Afrin Operasyonunda ve diğer zamanlarda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Yüce Allah'tan kahraman gazilerimize şifalar ve hayırlı uzun ömürler diliyoruz. Allah kahraman ordumuzun yardımcısı olsun".

Mehmetçikler ve şehitler için yapılan duanın ardından basın açıklaması sona erdi.

Editör: Pusula Gazetesi