Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, "Kılıçdaroğlu'nun dünkü açıklamasından sonra sadece Anayasa Mahkemesine anayasaya aykırılığı dolayısıyla başvurmasını beklemiyorum ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı Yüksek Din Kuruluna da başvurmasını bekliyorum" dedi.
Şahin, Karabük'ün Eskipazar ilçe kaymakamlığını ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin TBMM'den oylama ile geçen Anayasa değişikliğinin iptali için CHP'nin Anayasa Mahkemesine başvuru yapacağının sorulması üzerine Şahin, "Mecliste gücü yeten herhangi bir muhalefet partisinin bir kanunu meclisten geçtikten sonra Anayasa mahkemesine getirmesi doğal hakkıdır, buna bir şey diyemeyiz. Ancak, Sayın Kılıçdaroğlu'nun dünkü açıklamasından sonra sadece Anayasa Mahkemesine Anayasaya aykırılığı dolayısıyla başvurmasını beklemiyorum ben doğrusu, ayrıca Diyanet İşlerli Başkanlığı Yüksek Din Kuruluna da başvuruda bulunmasını bekliyoruz. Çünkü dün kendisi bu kanunun İslam dinine de aykırı olduğunu iddia etmiştir. Anayasa değişikliğinin anayasa mahkemesine başvurmanın yanı sıra dünkü açıklaması samimiyse bir de Diyanet İşleri Başkanlığına başvursunlar görelim bakalım ne netice çıkacak. Bizim halkımız müspet düşünen bir halktır. AK Parti döneminde 2 anayasa referandumu oldu. Birinde halkımız yüzde 69 ile evet, ikincisinde ise yüzde 58 oy ile evet dedi. Şimdi bizim dönemimiz halkın önüne getirdiğimiz bu üçüncü referandum oluyor. Evet müspeti, hayır menfiyi temsil eder. Bizim halkımız büyük çoğunlukla müspet, pozitif düşünen halktır. Hangi tarihte yapılırsa yapılsın ki, muhtemelen Nisan ayı içersinde olacak ve yine müspet sonuç çıkacağını ve halkımızın bu anayasa değişikliğine diğerlerinde olduğu gibi yüksek oyla tasvip edeceğini düşünüyorum. Bu kanunu beğenmeyenlerin ilgili yerlere başvurmaları da doğal haklarıdır. Gelişmeleri göreceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız da bir an önce Anayasa Mahkemesinin bu konuda karar vermesini arzu etti. Ben de aynı beklenti içindeyim" dedi.

"2019 geldiğinde CHP Cumhurbaşkanı adayı göstermeyecek mi acaba"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Bir CHP'li de başkan olsa, biz ona da karşı çıkarız. Bu sistem, doğru bir sistem değil" yönündeki açıklamasının da hatırlatılması üzerine Şahin, şunları söyledi:
" Acaba bu şu mu demek; bu anayasa değişikliğini halkımız referandumda onayladığı takdirde Cumhurbaşkanı bizden de olsa bunu kabul etmiyoruz demekle, 2019 geldiğinde CHP Cumhurbaşkanı adayı göstermeyecek mi acaba. Bunu mu ima etti bilmiyorum. Şunu iyi hatırlıyorum ki; 2010 anayasa değişikliğinde 'Hayır' oyu kullanmış ve 'Hayır' için çalışmıştı CHP. Ancak yüzde 58 oy ile anayasa değişikliği kabul edildikten sonra muhalif olan tüm siyasi partiler pazartesi günü hepsi birer anayasacı kesilmişlerdi. Halkın anayasa değişikliklerine olan desteği gördükten sonra hemen tavır değişikliği içersine girmişlerdi. Bu referandum için de doğrusu fikirlerini referandumdan sonra yeniden değerlendireceklerini düşünüyorum. Ama, bu kadar katı bu Anayasa değişikliği gerçekleşirse Türkiye diktatörlük rejimine geçecektir şeklindeki hiçbir akla mantığa uymayan iddiaları karşısında 2019 yılında CHP bir Cumhurbaşkanı aday gösterirse, örneğin Sayın Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adayı olursa ki, tabanının beklentisi budur. Ama halkı şöyle bir soru sorabilir kendisine, 'Siz bu sistemi diktatörlük olarak değerlendirmiştiniz. Siz bizden diktatör olmak için mi oy istiyorsunuz' diye sorarsa acaba ne diye cevap verecek. Siyasiler konuşurlarken ilerde karşılarına neler çıkacağını ne gibi zorluklarla karşılaşacaklarını düşünerek konuşmalıdır. İfrattan ve tefritten kaçarak siyaset yapmanın çok daha doğru olacağı kanaatindeyim. Biz halkımıza güveniyoruz. Halkımızın daha önceki anayasa değişikliğinde olduğu gibi bu anaysa değişikliğini destekleyeceği kanaatindeyiz. Ülkemiz için hayırlı sonuçlar getirmesini diliyorum.

Editör: Pusula Gazetesi