Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi Basat Köyü'nde eğitim öğretim veren Basat İlkokulu örencilerinin topladığı mavi kapaklarla alınan iki adet akülü sandalye ihtiyaç sahiplerine teslim edildi.

Teslim törenine, Kaymakam Serkan Keçeli, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş, İlçe Sağlık Müdürü Göksu Gücük Çırak, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Zonguldak Temsilcisi Cem Ünal, Kent Konseyi Başkanı Tuğrul Dereli, Basat İlkokulu Müdürü Mikail Bağcı, Çay Mahallesi Muhtarı Gökhan Nalcıol ve öğrenciler katıldı.

Öğrencilerin topladığı ve Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Zonguldak Temsilciliğine teslim ettiği kapaklar bir çok engelli vatandaşa destek oluyor.
Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, herkesin aslında birer engelli adayı olduğunu söyleyerek; "Yaş ne olursa olsun, ne zaman engelli olacağımızın cinsiyeti, toplumda zengini fakiri hiç bir ayrımı olmaz. Bugün burada bir taraftan bir çocuğumuzun akülü tekerlekli sandalyeye kavuşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bir tarafta da yaşlı amcamızın tekerlekli sandalyesini teslim ediyoruz. Ben bu güzel çalışmalarından dolayı emek harcayan kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Mavi kapak kampanyası ilçemizde ve ilimizde çok güzel gidiyor. Tabi asıl bu işin kahramanı Cem Beye ve Omurilik Felçlileri Derneğine de bu güzel çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Nice tekerlekli sandalyelerimizi engellilerimizle buluşturmak dileğiyle" dedi.

Türkiye Omurilik ve Felçlileri Derneği Zonguldak Temsilcisi Cem Cemal Ünal, etkinliklerine tüm Zonguldaklıların, tüm kamu kurum ve kuruluşların katıldığını belirterek, " Kaymakam Serkan Keçeli ve Belediye Başkanı Bülent Kantarcı çok özen gösteriyor. Bu konuda bize büyük yardımları oldu. Bugüne kadar 246 adet tekerlekli sandalye dağıttık. Buda yaklaşık 2 milyon lira yapıyor. Biz bunları hiç para almadan yapıyoruz ve destek olmaya devam edeceğiz. Bizim işimiz bu" diye konuştu.

Toplanan kapaklarla alınan tekerlekli sandalyeler 6 yaşındaki Göktuğ Tabakçı ile 63 yaşindaki Hidayet Buruşlu'ya protokol tarafından teslim edildi.

Kaymakam Keçeli Okul Müdürü Mikail Bağcı ve İlçe Sağlık Müdürü Göksu Gücük Çırak'a dernek adına teşekkür belgesi takdim etti.

Editör: Pusula Gazetesi