Zonguldak Valiliği'nin yaptığı ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) destekli Karakum mevkiinde hayata geçirilecek olan Manolya Park'ta işletilecek kafeterya ve restoranların ihalesi gerçekleştirildi.

İhale İl Genel Meclisi Toplantı Salonu'nda İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Demirtaş Başkanlığı'nda yapıldı. İhaleye toplam 8 firma katıldı. Açık artırma usulü ile gerçekleştirilen ve basına açık olarak yapılan ihalede; firmalar fiyat artırımı yaparak ihaleye katıldılar.

8 bin 850 TL. ile başlayan ve kıran kırana geçen ihalede fiyat 41 bin liraya kadar yükseldi. İlk etapta 8 firmadan 5'i elendi. Son 3 firma arasında kıyasıya pazarlık yaşandı ve ihaleyi 41 bin 750 TL. artı KDV ile birlikte Essen firması kazandı.

Bir firma ihalenin belirlenen saati 11.00'a kadar dosyasını teslim etmediği için ihaleye katılamadı. Dosyasını geç sunduğu gerekçesi ile ihaleye alınmayan Hakan Çiçek, "İhalede eksik evrak yok dediğiniz incelediğiniz halde dosyayı kabul etmediniz. Böyle ihale olmaz, ihalede sıkıntı var. Burada adalet yok" ifadelerini kullanarak toplantı salonunu terk etti.

DEMİRTAŞ: "İHALE AÇIK VE ŞEFFAF OLARAK GERÇEKLEŞTİ"

İhale sonucu basına konuşan Genel Sekreter Recep Demirtaş, ihalenin şeffaf ve açık bir ortamda yapıldığını belirterek "Her şey yasal zeminde yapıldı. İhaleye toplamda 8 firmanın katıldı. Bir firmanın ihaleye geç kalmasından dolayı dosyasını geç verdi. Biz de bu yüzden ihaleye katılmasını kabul etmedik. İhale açık ve şeffaf olarak gerçekleşti. Yasal olmayan bir durum söz konusu değildir. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi