Eski Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, 2015 yalında kaleme aldığı Valiler hakkındaki bir yazıyı sosyal medya hesabından paylaştı.

Ahmet Çınar'ın paylaşımı büyük ilgi gördü:

İşte o paylaşım:

"Ahlak, vizyon, disiplin; planlama ve koordinasyon, gayret ve samimiyet.

Duruş!

Valiler bir yönüyle siyasi memurlardır. Hükümetçe atanırlar ve her bir bakanın temsilcisi olarak hükümet programının uygulanmasından sorumludurlar.

Ama, illa ADALET!

Valiler devleti temsil ederler. Araçlarında Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bayrağını taşırlar. Cumhurbaşkanı'nı temsil ederler. Herkese ve her kesime eşit mesafede olmalılar. Ana omurga devlettir. Devletin saygınlığına zarar gelmemesine dikkat etmeli.

Makamlar ehil olmayan kişilere verilir ve kişisel ihtiras ve menfaatler için suistimal edilirse değer yaratamazsınız, adalet bozulur ve devlet-millet zarar görür. Bu insanın alçaldığı bir durumdur.

Herkes kendi sınırında durmalı. Herkes yetki alanını da muhafaza etmeli. Yetki gaspı da hırsızlık gibi bir ahlak sorunudur. Aksi taktirde sistem çürür.

Valilerin ilkeli duruşları halk nazarında devletin ve kendilerini atayan hükümetin saygınlığını arttırır.

Mümkün iken daha iyisini yapmaz isek toplumun hakkını yemiş oluruz.

Bütün mesai arkadaşlarımızla takım olmaya çalışarak, onlara inisiyatif vererek; kırıp dökmeden, motive ederek, sinerji ya da bereket ortamının oluşmasına gayret ederek çalışmalıyız.

Hiç kimse mükemmel değildir! Ama dönüp de arkamıza baktığımızda vicdanımız rahat olmalı, utanmamalıyız!

Şehrimiz ve ülkemiz için güzel hayaller kurup gereğini yapmalıyız..."

Editör: Pusula Gazetesi