23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Çaycuma'da makam koltukları çocuklara emanet edildi. Kaymakam Serkan Keçeli'nin koltuğuna 75.Yıl İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi Halil Emre Tetik oturdu.

Küçük Kaymakam ilk olarak Özel İdare şefini arayarak okulun bahçesine sıcak asfalt yapılması talimatını verdi. Daha sonra Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürünü arayan Halil Emre Tetik okula ayarlanabilir basketbol potası kurulmasını istedi.

Çaycuma'nın daha yeşil olmasını isteyen Tetik, çocukların daha güvenli mekanlarda oyun oynayabilmeleri için güvenli mekanlar yapılmasını istedi.

Çocukların bayramını kutlayan Kaymakam Keçeli, çeşitli hediyeler verdi.

Belediye Başkanı Bülent Kantarcı'nın koltuğuna ise Velioğlu İlköğretim Okulu 4'üncü sınıf öğrencisi Rabia Verimbaş oturdu. Verimbaş ilk olarak okulun dış cephe boyasının yenilenmesi, ayarlanabilir pota, bahçe düzenlemesi, bank ve Atatürk köşesinin yenilenmesi ayrıca köy yolların düzeltilip çocuk parkı kurulması talimatını verdi.

Makama oturan Veribaş'ın çalan telefondaki belediye görevlisine, "Bu işler telefonda konuşulmaz, makama gel" demesi gülüşmelere neden oldu.

Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ise okulun bahçesi için hazırladığı çocuk parkı projesini Rabia'ya teslim ederek mahalleye bisiklet yolu yapılacağını söyledi. 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' sözünün önemini vurgulayan Kantarcı; "TBMM Osmanlının son zamanlarında ülkeyi yeniden kurtarabilmek için bir araya gelen ilk meclistir. İlk toplandığı tarihte 23 Nisan 1920'dir"diye konuştu.

Başkan Kantarcı son olarak çocuklara çeşitli hediyeler takdim ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Selçuk Özen'in makamına ise Barbaros Kutlutaş Ortaokulu 6'ncı sınıf öğrencisi Özgü Temelkuran oturdu. Temelkuran Yüzbaşı Özen'den jandarmanın faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Personelle de görüşen Özgü Temelkuran 24 saat görev yapan jandarmanın önemine dikkat çekerek başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir'in koltuğuna Şehit Hasan Yağlı İlkokulu 4'ncü sınıf öğrencisi Ece Kabuk oturdu. Kabuk ilk olarak okullarda, güvenlik, temizlik, yemek, sosyal etkinlik gibi alanlarda çalışma yapacağını ifade etti.

Öğrencilere haftada bir gün zaman ayırarak kermes ve eğitici etkinlikler düzenleyebileceklerini ifade eden Milli Eğitim Müdüresi Kabuk, kendilerine dünyanın tek çocuk bayramını armağan edenlere teşekkür etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir, çocuklara çeşitli hediyeler vererek ; " Eğitim ve öğretimde başarıyı artırmak için plan ve projelerin ortaya koyması, okullarda fiziki, mekan kalitesinin artırılması ve çocuklarımızın okullarda mutlu olabilmeleri için neler yapabiliriz. 23 Nisan'ı dünyada çocuklarına bayram ilan ve bunu dünya çocukları ile paylaşan ilk ve tek ülke biziz. Bu bayramı çocuklara armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk de bizim için hem TBMM'nin açılışı yapması ve çocuk bayramı ilan etmesi nedeniyle müstesna bir yere sahiptir"dedi.

Editör: Pusula Gazetesi