Ereğli'ye bağlı Hamzafakıhlı Mahallesi Çolaklar altı mevkiinde yaşayan vatandaşlar, mahalleden geçişleri yasaklanmasına rağmen mahalle içinden geçen tırların önünü keserek yolu kapattılar. Tırın önüne çöp konteyneri ve sandalye koyarak durduran mahalleli, polise haber verdi. Durum ile ilgili olarak gazetecilere açıklamada bulunan mahalle halkından Umut Kızıl, geçişleri yasak olmasına rağmen tırların mahalleden geçtiğini ve geçtiğimiz günlerde de bir tırın ağır tonajdan dolayı dorsesinin ikiye ayrıldığını ifade etti.

Kızıl konuşmasında, "Kendi köyüme kendi tırım ile giremiyorum. Ancak başka arabalar buradan çalışıyor. Geçen gün burada 40 ton yüklü olan tır dorsesi kırıldı. Bugün hala daha 40 ton ile arabalar çalışıyor. Çocuklarımız burada hep tehlike altında. Ogün burada ki dorsenin üzerinde ki rulolar aşağıya yuvarlanabilirdi. Çocuk olabilir, insan olabilirdi. Can alabilirdi. İlla ki bir can gittikten sonra mı önlem alınması lazım. Normalde Organizenin yolunu kullanmaları lazım. Bu yolu kullanmaları yasak. Aşağıda geçişi yasak olan, çürük olan köprünün üzerinden geçiyorlar. Buradan tırların geçmelerini istemiyoruz" dedi.

Mahalleye gelen trafik ekipleri, ilk olarak vatandaşları Corona Virüs nedeniyle birbirlerinden uzaklaşmasını istedi. Daha sonra tır sürücüsü ile görüşen trafik ekipleri sürücüden geri dönmesini istedi. Sürücü tırı ile geldiği yönden geri giderken, ekipler konu ile ilgili gerekli yerlere durumu bildireceklerini söylemesi üzerine vatandaşlar yolu açarak dağıldı.