İl Genel Meclisi şubat ayı 5. birleşimi Meclis başkanı Necdet Karaveli başkanlığında toplandı.

Toplantı, açılış ve yoklamanın ardından bir önceki oturuma ait tutanak özetinin okunup oylanması ile başladı.

Çaycuma İlçesi Emirşah köyünde HJE, etüt çalışmalarının yapılabilmesi ile ilgili İmar ve Bayındırlık - Plan ve Bütçe - İçişleri - Köylere Yönelik Hizmetler - Çevre ve Sağlık Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 2 - 4 - 3 - 2 - 1 sayılı raporlarının görüşülmesi.

İlimiz Alaplı-Mollabey arası alternatif yol olarak adlandırılan 6 km. yolun yol ağına alınarak, bakım ve onarımın yapılması ile ilgili Plan ve Bütçe - Köylere Yönelik Hizmetler - İçişleri - İmar ve Bayındırlık Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 5 - 3 - 4 - 3 sayılı raporlarının görüşülmesi.

Kilimli İlçesi Türkali Köyü hudutları dahilinde, 22 Üniteli Motel ve Gazino Tesislerinin satışı ile ilgili Turizm - Ar-Ge - Plan ve Bütçe - İçişleri komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 1 - 1 - 6 - 5 sayılı raporlarının görüşülmesi.

İdaremiz Destek Hizmetleri Müdürlüğü İl Özel İdaresi 2018 yılı gider bütçesinin; Engellilere Tekerlekli-Akülü Sandalye alımı harcama kaleminde bulunan 25.000,00 TL ile Oyun ve Çocuk Parkı harcama kaleminde bulunan 350.000,00 TL.'nin tenzil edilerek; İdaremiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Bütçesine aktarılması ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonunun hazırlamış olduğu 7 sayılı raporun görüşülmesi.

Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğünün Evsel Katı Atık Toplama Projesinde bulunan 2.250.000,00 TL ödeneğin; Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü Bütçesine aktarılması ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonunun hazırlamış olduğu 8 sayılı raporun görüşülmesi.

Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünün İş Makinesi Kiralama kaleminde bulunan 150.000,00 TL. ödeneğin Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğünün, İş Makinesi Harcama Kalemine aktarılması ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonunun hazırlamış olduğu 9 sayılı raporun görüşülmesi maddeleri yer aldı. Meclis gündemindeki maddeler oy birliğiyle kabul edildi.

Gelecek toplantının gün ve saatinin belirlenmesiyle toplantı sona erdi.

Zonguldak genelinde mağaraların gün yüzüne çıkması için çalışma ve ağ yollarında olmayan yollarin ağ yoluna alınıp bakım yapılması için önerge verildi

Editör: Pusula Gazetesi