Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde ruhsatsız işletilen kaçak kömür ocağında 2018 yılı Kasım ayında meydana gelen ve 3 işçinin ölümüyle sonuçlanan patlamada ağır yaralanan işçilerden Adem Alibaş 9.5 ay süren yaşam mücadelesini kaybetti. Adem Alibaş, sevenlerinin göz yaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Kilimli ilçesine bağlı Dağyolu Sokak mevkisinde İ.A.'ya ait olduğu iddia edilen ve ruhsatsız olarak işletildiği öne sürülen maden ocağında metan gazı sıkışması nedeniyle patlama meydana gelmişti. Patlamada Uğur Göktaş, Kenan Çavuş ve Hasan Gençtürk hayatını kaybederken, kendilerini dışarı atarak kurtulan ve ağır yaralanan Evren Cinemre (38) ve Adem Alibaş (50), hastanede tedavi altına alınmıştı. Yaralı madencilerden Adem Alibaş, 9 buçuk ay süren yaşam savaşını kaybetti.

Maden işçisi Alibaş'ın Türk Bayrağı'na sarılı tabutu sabah saatlerinde yakınları tarafından hastane morgundan alınarak Rüzgarlımeşe Mahallesi'ne getirildi. Alibaş için burada öğle vakti cenaze töreni kılındı. Adem Alibaş, kılınan cenaze namazı, alınan helallik ve yapılan duaların ardından son yolculuğuna uğurlandı. Evli ve 2 çocuk babası olduğu öğrenilen Alibaş'ın 17 yaşındaki kızının futbolcu olduğu, 3 yaşında da bir oğlu olduğu öğrenildi. Adem Alibaş'ın naaşı düzenlenen törenin ardından Rüzgarlımeşe Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Editör: Pusula Gazetesi