Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak Belediye Başkan Adayı Hamdi Ayan, Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ahmet Demirci ve Yönetimini ziyaret etti. GMİS Yönetiminin de katıldığı ziyarette Ayan ve MHP Yönetimi'ne 'Hoşgeldiniz' diyen GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, "İçimizden biri dediğimiz. TTK'yı bilen, cesur, mert bir arkadaşımızın burada aday olması gurur verici. İnşallah Zonguldak'ımıza hayırlı olur. Zonguldak'ın ve TTK'nın işleyişini en iyi bilenler sizlersiniz burada. Biz bu konuda size başarılar diliyoruz. Seçilirseniz çok iyi şeyler yapacağınızı biliyoruz. 67'de 67 Projeniz bizim için ümit verici" dedi.

AYAN: "MADENCİDEN BELEDİYE BAŞKANI ADAYI MI OLUR DEDİLER"

GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci'nin 'İçimizden biri, TTK'yı bilen, cesur, mert bir arkadaşımızın burada aday olması gurur verici' sözlerinin kendisini duygulandırdığını ve onurlandırdığını belirten MHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı Hamdi Ayan, "Biz de bu kurumda 32 yıl çalıştık. 32 yılda sendikamızın üyeliğini yaptık. Beraber mücadele yaptık. Sizin çavuşluk dönemlerinizden, genel başkan oluş sürecinize kadar. Geçtiğimiz dönemlerde yapılan sözleşmelerde ücret farklılıkları olsun, zamlar olsun bu dönemin genel başkanı ve yönetimi olarak iyi mücadele verdiniz. Bizlerde bunu yakından takip ettik. Sizin de dediğiniz gibi. Bir madenci kardeşiniz, madenci şehrine belediye başkan adayı. Bununla ilgili olarak ilk yola çıktığımızda CHP'li arkadaşlarımız madenciden başkan mı olur gibi ifadeleri oldu. Biz bundan gocunmadık. Biz bununla gurur duyduk. Bu dalga dalga bizi tetikleyen ve destekleyende bir sürecin önünü açmış oldular" dedi.

"ZONGULDAK'A MADENCİ FENERİ ALTINDA GİRİP GALERİDEN ÇIKACAĞIZ"

"Bizim 1848'li yıllara dayanan maden kültürümüz var diyen Ayan açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; " Şehrin işleyişini ve TTK'nın işleyişini içinde yaşamış, büyümüş bir insan olarak bilmemizde normal. Bu yönde adım atmamızda normal. Zonguldak'ın giriş kapılarının altında madenci fenerinin altında madenci heykeli ile olacak. Asma girişinde, 6 metre yüksekliğinde, ellerinde fener olan, bir madenci şehrine girdiğini görecek vatandaşlarımız. Çıkışında da bir galeriden çıkıyormuşçasına çıkış kapılarımız olacak. Yani insanlar emeğin başkentine, madenin başkentine geldiğini anlamış olacaklar. Biz madencilerimiz ve arkadaşlarımız ile gurur duyuyoruz. Ben de bir madenciyim ve oradan geliyorum."

"ALINAN İŞÇİ SAYISI İLE EMEKLİ OLANLARIN EŞİT OLDUĞUNU GENEL BAŞKANIMIZA İLETTİK"

TTK'ya acilen işçi alınmasının gerektiğini en iyi bilen kişiler arasında madenci içinden gelen birisi olarak kendisinin olduğunu belirten Hamdi Ayan, "TTK'ya işçi alınması ile ilgili sizde mücadele verdiniz. Bizde bunu yakinen takip eden siyasetçi olduk. Genel merkezimiz ve ile teşkilatımız ile birlikte bir rapor düzenledik. TTK'da norm kadro düzeyinde işçi çalışması lazım. İşçi çalışmasını sadece TTK'nın karı olarak da görmemek lazım. Biz genel başkanımıza alına bu işçilerin yetersiz olduğunu, alınma tarihi ile bu güne kadar geçen sürede emekli olanların sayısının aynı olduğunu, ifade ettik. Önümüzdeki günlerde genel merkezimizden bu konu ile ilgili açıklama gelecektir. Genel başkanımıza milletvekilliği adaylığında şunu söylemiştik. MHP'nin parti programında öz kaynakların üretilerek ekonomiye kazandırılması bizim parti programımızda. Bizim kurum ile ilgili düşüncelerimiz nettir. Sizleri temin ediyorum" açıklamasında bulundu.

"BU MADENCİ KARDEŞİNİZ 67'DE 67 PROJEYİ YAPACAK"

"Bu madenci kardeşiniz 67'de 67 projeyi yapacak" diyen Ayan konuşmasını şöyle tamamladı; "Su şebekesinin barajdan İnağzı'nda ki son eve kadar değişmesi gibi projemiz var. Diğer projelerimiz Zonguldak'ın 19 mahallesini ayağa kaldıracak. Merkezde işleyişi rahatlatacak. Kadınlarımıza iş imkanı sağlayacak projelerimiz var. Belediye iktisadi teşekküllerini kurduğumuz takdirde üretken belediyeciliğe geçebiliyoruz. Belediye olarak bu teşekküller içerisinde rödevans sahası da çalıştırabiliyoruz. Zonguldak'ın yakın vadede başka bir iş alanı yok. Bütün umutlar Filyos Projesi'ne bağlanmış olsa da o proje 30 yıllık bir proje. 30 yılda Zonguldak ne yapsın. Bunu bekleyecek durumumuz yok. İlk olarak 3 vardiyalı sistemde bin kişi çalışacak. İktisadi teşekküller olunca da 4 bin kişi çalışacak. Hedefimiz göç veren il değil, artık ileriye umutla bakan bir Zonguldak hedefliyoruz. Sizlerin de desteği ile bu seçimi uzak ara oy farkıyla alacağımızı düşünüyorum." GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci ve Yönetimi, Hamdi Ayan'a Belediye Başkanlığı yolunda başarılar diledi. Ayan daha sonra sendika çalışanlarını ziyaret ederek destek istedi.

Editör: Pusula Gazetesi