2001-2002 futbol sezonuna 3.Lig'de mücadele eden Zonguldakspor şampiyonluğu 4 gol averajla Çankırı Belediyespor'a kaptırmıştı. Ligin bitimine 2 hafta kala Zonguldakspor lider EGOspor'u Ankara deplasmanında Bülent Uygun'un penaltı golüyle 1-0 yendi. Zonguldakspor'un şampiyonluğu için ise Ereğli Belediyespor'un sahasında ikinci sıradaki Çankırı Belediyespor ile en kötü berabere kalması gerekiyordu. O dönemde Ereğli Belediyespor'un Teknik Direktörü Cahit Terzi, takım kaptanı ise Zonguldakspor'un eski futbolcusu Aykut Okan'dı. Maçta Ereğli Belediyespor 1-0 öne geçmesine rağmen uzatma dakikalarında yediği golle sahadan 2-1 yenik ayrıldı. Zonguldakspor ise EGO'yu yenmesine rağmen Çankırı Belediyespor'un Ereğli Belediyespor'u yenmesiyle 4 gol averajla şampiyonluğu Çankırı Belediyespor'a kaptırmıştı. Zonguldakspor yaklaşık 5 dakika şampiyonluk turu dahi atmıştı. Ancak Ereğli'den gelen kötü haber Zonguldakspor'un şampiyonluk umutlarını bitirmişti.

CAHİT TERZİ VE AYKUT OKAN'A BÜYÜK TEPKİLER GELMİŞTİ
Maçın ardından Ereğli Belediyespor Teknik Direktörü Cahit Terzi ve takım kaptanı Aykut Okan'a büyük tepkiler gelmişti.

AYKUT OKAN 19 YIL SONRA SPOR KRİTİK'E KONUŞTU
Zonguldakspor'da 1997 ile 2001 yılları arasında futbol oynayan, attığı ve attırdığı gollerin yanı sıra oynadığı futbol ve takım liderliği ile Zonguldakspor taraftarının adeta sevgilisi haline gelen Aykut Okan olayla maçların ardından tam 19 yıl sonra Ender Yüksel'in hazırlayıp sunduğu, Resul Kumaş'ın yorumcu olarak katıldığı Spor Kritik programına telefonla bağlanarak olaya açıklık getirdi. "Maç satan namussuz ve şerefsizdir" diyen Aykut Okan yaşadıklarını anlattı.

"MAÇ SATMAK ŞEREFSİZCE HAYSİYETSİZCE BİR DURUM"

Ben Zonguldakspor'da 6 yıl futbol oynadım ve çok güzel günlerim oldu, güzel anılar yaşadım. O sezon devre arasında Cahit Terzi hocamla Ereğli Belediyespor'a transfer olduk. Çankırı Belediyespor ile oynadığımız maçı kazanmamız halinde ligin bitimine 1 hafta kala kümede kalmayı garantileyecektik. O maçta 2-1 mağlup olduk. Biz o maçı kazanmış olsak kümede kalıyoruz. Ben Ereğli Belediyespor forması altında ikinci yarı 6-7 gol attım. Son maçta da Merzifon ile oynadık deplasmanda ve o maçı kaybetsek de küme düşecektik. Ama kazandık. Kim ister böyle bir duruma düşmek. Kim böyle bir maçı satabilir.

Ben bazen sosyal medyadan Zonguldakspor ile ilgili bazı paylaşımlarda bulunuyorum. Beni gerçek anlamda tanıyanlar sağlosunlar altına güzel şeyler yazıyorlar. Ancak beni tanımayan bazı kişiler işte o maçta şöyle oldu, böyle oldu şeklinde yazılar yazıyorlar, bu da beni çok üzüyor.

Maç satmak şerefsizce namussuzca haysiyetsizce bir durum ben şükürler olsun 14 yıl profisyonel futbol oynadım. Allah'a şükür boğazımdan haram lokma geçmedi, öyle birşeyi Allah bana göstermedi, bundan sonra da antrenörlük hayatımda da göstermeyecek inşallah. Böyle birşeyle bugüne kadar işim olmadı, olmaz da.

O dönem Zonguldakspor'da futbol oynayan Serhat benim kız kardeşimle evliydi. Ben Ereğli Belediyespor'da oynarken, evli olan Serhat ve eşi kız kardeşim Ereğli'de stadın karşısında oturuyorlardı. Düşünsenize, Zonguldakspor şampiyon olsa tüm futbolcular şampiyonluk primi alacak kentte büyük bir coşku yaşanacak. Koskoca bir kent Zonguldak 3.ligden, 2.lige çıkacak. Tüm futbolcular biranda 2.lig futbolcusu olacak. Bizler ekmeğimizi futboldan kazandık, namusumuzla şerefimizle kazandık. Ben nasıl maç satabilirim, nasıl böyle bir işin içinde olabilirim. Ben kanımın son damlasına kadar 15 yıl boyunca oynadığım tüm takımlarda karakterimi ortaya koydum. Şerefimle futbol oynadım.

Ben Kocaeliliyim. Gaziantepspor'da futbol oynadım dönemde Kocaelispor liderdi. Gaziantepspor formasıyla memleketimin takımı Kocaelispor'da 2 gol attım. Yani şimdi ben memleketimin takımına gol atmamalımıydım. Ekmek yediğim futbol oynadığım takıma nasıl ihanet edebilirim.

Bu hangi takım olursa terimin son damlasına kadar mücadele ederim. O dönemde Cahit Terzi hocam için de neler söylediler. Ama daha sonra Cahit Terzi Zonguldakspor'u Amatör kümeden 3.lige çıkarttı. Bunları yapmış bir insan o söylentileri yapabilirmi.

Ben böyle bir şeye hiçbir zaman tenezzül etmedim, etmemde. Biz Ereğli Belediyespor olarak o maçta 1-0 öne geçtik, sonra penaltıdan attılar, son dakikada da karambolden gol yedik. Futbolda bunlar var. O maçı biz kazanmaki sterdik ama nasip değilmiş olmadı.

Yaklaşık 7-8 ay önce beni Kocaeli'nde bir kişi durdurdu. 'Abi nasılsın, ben seni Zonguldakpor formasıyla izlerken büyüdüm. Biz seni çok seviyoruz' dedi ve kendisi ile uzun süre sohbet etti. Kendisi Kocaeli'de bir okulda İngilizce öğretmeniymiş adı da Yasin Ceylan. Ben çok mutlu oldum. Aradan 19-20 yıl geçmiş böyle güzel şekilde hatırlanmak beni çok mutlu ediyor. Biz Zonguldak'ta böyle tanınan insanlarız. Zonguldak benim ikinci memleketim.

BU OLAY BİR DAHA AÇILMAMAK ÜZERE KAPANIR İNŞALLAH

Yapmadığımız, düşünmediğimiz kötü şeylerle anılmak beni gerçekten çok üzüyor. İnşallah bu bir daha açıklamak üzere kapanır diye düşünüyorum.

ADLİYESPOR MAÇINI İZLEMEYE GELMİŞTİM
Zonguldakspor'un BAL liginde Zonguldak'ta oynadığı Adliyespor maçını izlemeye gelmiştim. O maç ta talihsiz bitti. Maçtan sonra olaylar oldu ve hemen yanıma biber gazı düştü. Çok büyük sorunlar yaşadık. O maçın da böyle bitmesi beni çok üzdü. Ama Allah nasip etti Zonguldakspor şu anda 2'nci Ligde.

Zonguldakspor'un yeri burası olmamalı. Çok köklü ve büyük bir kulüp. Herkesin gerekli desteği vermesi ve takımın layık olduğu 1.lig ve Süper Lig'de olması gerekiyor" dedi.