Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, belediye meclis üyesi aday listesinin hazırlanmasında neler yaşandığını anlattı.

Kantarcı, İlçe Başkanı Tuncay Akyol ile listeyi birlikte hazırladıklarını ancak Akyol'un sabah onayladığı listeyi akşam ret ettiğini açıkladı. Çaycuma İlçe Yönetimini dışarıdan birinin etkilediğini belirten Kantarcı "Listeyi ilçe başkanımızla yaptık, arkadaki güç bunu kabullenmedi" dedi.

"Ben belediye başkanıyım 'Al sana 4 tane adam veriyoruz' diyorlar"

Kantarcı, Pusula'nın sorularını şöyle yanıtladı; "Biz açıklamamızı yapmıştık. Listeyi ilçe başkanıyla birlikte oluşturmuştuk. Liste bir günde de oluşmadı. İlçe başkanının bunu ara ara yönetimiyle paylaşmış olması gerekiyordu. Cuma günü listeyi yaptık, dün akşam ilçe başkanı geldi 'Yönetim kurulu bu listeyi kabul etmedi, ret etti' dedi. Bu normal bir durum değil, ilçe başkanı listeyi yönetimden geçiremiyorsa kendisi istifa etmesi lazım. İlçe başkanı yönetim kuruluna hakim olması lazım, benimle mutabakata varıp, listeyi yönetime götürüyorsa yönetimin arkasında mutlaka bir manipülasyon vardır. Bahsedilen istifa eden 4 kişi de şöyle; 11 Ekim'de ilçe başkanı ve il başkanı gelip bana adaylık teklif ettiler. Ben teklifi o tarihte askıya aldım. İl Disiplin Kurulu Üyesi olan şahsın bana hakaret etmekten dolayı mahkumiyeti vardı. Bu tarzda bir olay sonucunda 'Ben aday olmam' dedim. Onun sonucunda genel merkez dahil görüşmeler oldu. Ben, belediye meclisi listesi hazırlarken bana bir tuzak kurulabileceğini hissetmiştim. O zaman bana güvence vermişlerdi. O zaman yönetimden belediye meclis üyesi olmak üzere 4 kişiyi istifa ettirmişlerdi. Bu kişiler benimle hiç temas etmemişlerdi. Ne bu kişilerin ne de ilçe başkanının teması olmadı. Görüşümü sormadılar, bu kişilerle doğrudan bir problemim yok. Ben belediye başkanıyım 'Al sana 4 tane adam veriyoruz' diyorlar. Böyle bir şey olabilir mi? Ben o zaman da açık ve net söylemiştim; 'en geniş istişarelerle bu meclisi oluştururum, herkese danışırım bu 4 kişiyi almam' dedim. 'Son kararı ben veririm' demiştim. Ama 'Kendi kafama göre yaparım' demedim. Bana danışmadan yapılan istifalar kendi tasarruflarıdır, beni bağlamaz. Hatırları kırılmasın diye onlardan yine bir kişiyi aldık. Ona rağmen tamamını almam için diretiyorlar. Listeyi ilçe başkanımızla yaptık, arkadaki güç bunu kabullenmedi."

Editör: Pusula Gazetesi