Tüm Dünyayı ve Türkiye'yi etkisi altına alan Corona Virüs salgını nedeniyle Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nın kararıyla ertelenen liglerin kaderi belli oldu. Sağlık Bakanı Liglerin durumu ile ilgili kararı TFF'ye bırakmıştı.

Dün (Salı) Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile TFF Başkanı Nihat Özdemir'in yaptığı toplantının ardından, TFF Başkanı Nihat Özdemir merakla beklenen resmi açıklamayı yaptı.

TFF BAŞKANI NİHAT ÖZDEMİR ŞUNLARI SÖYLEDİ

"Corona Virüs salgını sürecini en az hasarla atlatmaya çalışıyoruz. Yaşanan bu süreçten Türk futboluda haliyle etkilendi. Devletimizin aldığı kararla sportif kararları en erken alan ülkelerin başında geliyoruz. Ligleri erteledik. Şimdi 1,5 ay gibi bir zaman geçti. Futbol ailesi olarak dayanışma konusunda ve önlem konusunda gerekli önlemleri aldık. Devletimizin kararlarına harfiyen uyduğumuz gibi futbola dönüş için sağlık kurulu gerekli çalışmayı yaptı.

Bugüne dek en sağlıklı şekilde liglerin tamamlanması için çaba gösterdik. Önce sağlık anlayışımızdan vazgeçmedik. Türk futbolunun selametini düşünerek hareket ettik.

Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile yaptığımız toplada Süper Lig, 1, 2 ve 3'üncü lig temsilcileri ile toplatılar yaptık, UEFA ve FİFA ile görüşmeler yaptık. En son olarak Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca ile bir görüşme yaptık.

Bugün TFF yönetim kurulumuzla ilgili bir toplantı yaptık. Görevimizin sorumluluğunu biliyoruz. Tüm şartları göz önünde bulunarak yol haritası çizdik.

Şimdilik olmak kaydıyla elimizde değişik senaryolarımızın bulunmakla birlikte Süper Lig, 1, 2, 3'üncü lig ve BAL'ın 12-13-14 Haziran tarihinde başlatma kararı aldık. 26 Temmuz'da ligi tamamlamayı planlıyoruz. 7 maç hafta sonu, 1 maç hafta arası oynatmayı planlıyoruz. Süper Lig'de maçları tek şehirde oynatma konusu gündemimize gelmedi.

Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu beraber yapacağı çalışmalar sonunda müsabakaların nasıl ve hangi şartlarda oynanacağına karar verecek" dedi.

GÖZLER SAĞLIK BAKANLIĞI VE BİLİM KURULU'NDA

Son günlerde liglerin durumu ile ilgili yapılan iddialara göre Süper Lig ve 1'inci Lig oynanacak, 2 ve 3'üncü liglerin yanı sıra Bölgesel Amatör Lig'de liderler direk olarak şampiyon ilan edilecek, play-off oynanacak ve küme düşme olmayacaktı. Bu konuda TFF Başkanı Nihat Özdemir liglerin tamamını oynatmayı planladıklarını söyledi.

Öte yandan seyircisiz olarak oynanacak olan karşılaşmalara akreditasyon yaparak basın mensuplarının da maçları takip edebilecekleri açıklandı.