2018-2019 futbol sezonunda Amatör Süper Ligde şampiyonluk heyecanı erken bitti. Sezona şampiyonluk parolasıyla giren Gelikspor ve Kilimli Belediyespor arasında futbolseverler özellikle ilk yarı kıyasıya bir yarış izledi. Ancak ikinci yarıya puan kayıpları ile giren Kilimli Belediyespor 4 puan geriye düşerek Gelikspor karşısında çıktı. Gelikspor da en yakın rakibi Kilimli Belediyespor'u yenince fark bir anda 7'ye yükseldi ve ligde heyecan kalmadı.

Ligin tamamlanmasına 6 hafta kala Gelikspor'un 7 puan kaybetmesine neredeyse imkansız gözüyle bakılıyor. Kilimli Belediyespor her ihtimale karşı yarışı sonuna kadar götürerek pes etmek istemiyor. Rakibi Gelikspor'un puan kaybını bekleyecek olan Kilimli Belediyespor umutlarını son haftaya kadar taşıyacak. Ancak 7 puanlık fark ligde tat-tuz, heyecan bırakmadı.

KÜMEDE KALMA MÜCADELESİ DEVAM EDİYOR
Amatör Süper Ligde Filyos Ateşspor'un ligden çekilmesinin ardından 2 takım daha küme düşecek. Bu takımlar arasında küme düşme adayları arasında 10 puanlı Kozlu Belediyespor ile Capeti Merkez Atölyesi'nin yanı sıra 14 puanlı Perşembe Belediyespor da kümede kalma mücadelesi veriyor. Ligde geri kalan 6 hafta içinde bu takımlar elinden gelen mücadeleyi vererek ligde kalmak için savaşacaklar. 17 puanla Çaycumaspor da ateş hattına girmemek için geri kalan haftalarda toplayabildiği kadar puan toplayıp, tehlike yaşamak istemiyor.

Editör: Pusula Gazetesi