Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, bir süredir hakkında yayın yapan gazete ve internet sitelerine çok sert tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Mevlana'nın "Suskunluğum Asaletimdendir her lafa verilecek cevabım var lakin bir lafa bakarım laf mı diye? Birde söyleyene bakarım adam mı diye" sözünü hatırlatan Ömer Ünal, "Şahsi çıkarları yerine getirilmeyenlerin internet siteleri ve yerel gazeteleri ile şahsıma yaptıkları iftira ve gerçek dışı haberleri kınıyorum. Eğer kanunsuz istekleri yapsaydık, tüyü bitmemiş yetimin hakkı olan Devletin parasını fazla fazla almalarına göz yumsaydık, İnternet sitelerinde ve gazetelerinde iftira ve karalama yazıları değil bizi övme yazıları olacaktı" dedi.

Ömer Ünal açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Son günlerde Zonguldak'ta taraflı yayın yapan yerel internet siteleri ve gazetede hakkımda hakaretlere varan gerçeklerle ilgisi olmayan sözler laflar ve haberler dolaşmaktadır.

Bu konuya Mevlana'nın şu sözlerini ifade ederek cevap vermek istiyorum: "Suskunluğum Asaletimdendir her lafa verilecek cevabım var lakin bir lafa bakarım laf mı diye? Birde söyleyene bakarım adam mı diye"

Mevlana, bu ünlü sözlerini suskunluğun asalet olduğunu ve nefsini hırslarına kapılıp her söze yanıt vermediğini ifade etmek için söylemiştir. Mevlana her sözün düşünce içermediğini, düşünce içermeyen sözleri ise dikkate alarak karşılık vermediğini anlatmaya çalışmış..."lafa bakarım laf mı diye? demesi bunu anlatıyor. Düşünce içermeyen bir anlamı olmayan değersiz sözleri laf olarak kabul etmiyor Mevlana... Tabi anlamsız sözler söyleyenleri adam yerine koyup ta onlara yanıt vermiyor.

Susma yoluyla asaletini korumak cevap vermekten kaçınabilmek... İşte asıl sorun burada... Güncel yaşamda ne yazık ki insanların bilinç düzeylerindeki farklılıklar dolayısıyla, sayısız kereler sözel kusurlarla karşılaşmak mümkündür.

Bunlara karşı suskunluğunu korumak bir öz güven ve özdenetim sorunudur. Bu sabrı ve öz denetimi göstermeyenler ne yazık ki sıkıntı, huzursuzluk ve felaketlerle karşılaşmışlardır. Hatta bireyler için olduğu kadar toplumlar içinde böyle olmuştur ,saldırganlar saldırganlığı doğurmuştur.

" SUSKUNLUK HER ZAMAN SUÇLULUK DEĞİLDİR".

Ben Filyos'ta yapılan demokratik yerel seçimlerle partimin onayı ve Filyos halkının desteği ile Belediye Başkanı seçildim. Filyos Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve Türkiye Büyük Millet Meclisinin çıkardığı Kanunlarla yönetilmektedir. Ayrıca; Belediyemiz İçişleri Bakanlığı Denetmenlerince denetlenmekte bunun yanında da Valilik Makamı ve Kaymakamlık Makamınca da denetlenmektedir.

Bu denetlemeler Devletin işleyişi içinde yapılmakta ve gerekli mevzuatlar uygulanmaktadır. Ancak bütün bunların suç olarak ve kesinleşmiş ceza olarak gösterilmesi tamamen iftiradır ve gerçek dışı beyanlardır.

Söz konusu internet sitelerinde ve gazeteye bakıldığında sür manşetinde şahsıma yönelik iftira, karalama ve gerçek dışı beyanlarla suçlu olarak gösterilerek partimle aramızda sorun varmış havası yaratılarak şahsım ve Filyos halkının bana emaneti olan Filyos Belediye Başkanlığı makamı yıpratılmaya çalışılmaktadır. Benim partimle, Belde teşkilatımla, İlçe Yönetimimle, İl Başkanımla ve Milletvekillerimizle hiçbir sorunum yoktur. Beni karalamaya çalışan kişiler Filyos'ta kendi dediklerini yaptırabilecekleri bir Belediye Başkanımı aramaktadırlar?

Filyos Belediyesinde yapılan tüm iş ve işlemlerde insanların nüfuzu ve sıfatı ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti Kanunlarına uygun olarak hiçbir ayrım yapılmadan hizmet yapılmaktadır. Filyos'ta, Türkiye Cumhuriyeti Kanunları dışında herhangi bir işlem yapılmaz. Kanunsuz istekleri olanlara anında cevap verilir. Yerine getirilmez, kimsenin şahsi çıkarlarına göre iş ve işlem yapılmaz, şahsi çıkarları yerine getirilmeyenlerin internet siteleri ve yerel gazeteleri ile şahsıma yaptıkları iftira ve gerçek dışı haberleri kınıyorum.

Filyos halkı ve Zonguldak kamuoyu kimin haklı kimin haksız kimin kanunsuz isteklerde bulunduğunu iyi bilmektedir. Herhangi bir sataşmaya meydan vermemek için bana bu iftiraları atanlara, Zonguldak kamuoyunun bildiği konuları hatırlatmak istemiyorum. Varsa bir yanlışımız bunun hesabını Devletin ilgili kurumları sorar bu hesabı sormak İnternet sitelerini ve gazetelerini tehdit ve şantaj aracı olarak kullanan ve bumu yaparak karşısındakinden para sızdırmaya çalışan sözde gazetecilerin haddine de değildir, görevi de değildir. Doğru bildiklerini gerekli belgelerle ispat edip, Cumhuriyet Savcılarına bildiremeyen tehdit ve şantajcı internet siteleri ve gazeteler, kendi kanunsuz işlerinin üzerini örtmek ve tarafımdan para alabilmek için gerçeklerle ilgisi olmayan kamuoyunu yanıltmaya yönelik gerçek dışı haberlerle tarafımı yıpratmaya çalışmaktadırlar. Eğer kanunsuz istekleri yapsaydık, tüyü bitmemiş yetimin hakkı olan Devletin parasını fazla fazla almalarına göz yumsaydık, İnternet sitelerinde ve gazetelerinde iftira ve karalama yazıları değil bizi övme yazıları olacaktı, Biz halka hizmeti hakka hizmet anlayışı içinde olan bir yapının temsilcileriyiz.

Filyos halkının tüm gerçekleri bildiği için şahsıma gösterdikleri sevgi ve verdikleri destekleri için her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

"SUSKUNLUK SUÇLULUK DEĞİLDİR"

Editör: Pusula Gazetesi