Zonguldak Türkiye Taş Kömürü Kurumu'na alınacak 1000 işçi için müracaatlar sabah mesai saati ile başlayacak. Haberi alan işsiz gençler Zonguldak Merkez ve Ereğli'de İŞ KUR önüne gelerek beklemeye başladı. Yoğun kalabalık üzerine İŞKUR önüne polis ekipleri sevk edilirken, İŞKUR müdürü Ayfer Yavuz gençlere başvuruların bir hafta boyunca devam edeceğini söylemesine rağmen gençler kurumun önünden ayrılmadı.

Türkiye Taş Kömürü Kurumu'na alınması planlanan 1000 işçi için başvurular sabah mesai saati ile başlayacak. Haberi alan Ereğlili gençler İş ve İşçi Bulma Kurumu binasının önüne akın etti. Gece başlayacak olan başvuru işlemleri için sabaha kadar bekleyeceklerini kaydeden gençlerden bazıları masa kurarken, bazıları da evden getirdikleri ekmeği paylaştı. Birçok genç de açık olan iş yerlerini mesken olarak tuttu.

İŞKUR önünde bekleyen gençlere hitaben konuşan İş ve İşçi bulma kurumu Ereğli şube müdürü Ayfer Yavuz, başvuru işlemlerinin bir hafta boyunca devam edeceğini, gençlerden kurum önünde beklemelerinin gereksiz olduğunu söylese de gençler beklemeye devam etti. Yavuz konuşmasında "Yarından itibaren önümüzdeki hafta Pazartesi'ye kadar Cumartesi ve Pazar'da dahil biz burada müracaat alacağız. Kimseyi mağdur etmemeye çalışacağız. ALO 170' den müracaat edebilirsiniz. Ticaret ve Sanayi odasında bir arkadaşımız, Ereğli Belediyesinde bir arkadaşımız, Gümeli belediyesinde bir arkadaşımız ki uzaktan gelecek olanlar için söylüyorum. Müracaat alacaklar. İnternetten de müracaat edebilirsiniz. Sabaha kadar mahalleyi de rahatsız etmeyelim. Burada da arkadaşlar sıraya alacaklar. İsmini yazdıran evine gitsin dedi.

Kurum önünde bekleyen gençler de 'Türkiye Taş Kömürü Kurumu'na işçi alınacakmış. Bizde başvuru için geldik. Saat 4'den bu yana bekleyenler var. Sabaha kadar burada kalıp bekleyeceğiz" dedi.

Diğer yandan kurum önünde bekleyen bir çok genç, isimlerini yazdıkları kağıtları kurum güvenlik görevlisine verirken, listede isimleri olan başvuru sahipleri 'İsimlerimizi yazdırdık, ancak hakkımızın yenmemesi için sabaha kadar bekleyeceğiz" dediler.

Editör: Pusula Gazetesi