-ÖZEL İÇERİK-

Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AK Parti) Kozlu Belediye Başkanlığı'na aday adayı olan Necdet Karaveli, iddialı konuşarak, Genel Merkezin kendisini aday göstereceğini öne sürdü.

Genel Merkezin kriterlerine en uygun adayın kendisinin olduğunu belirten Karaveli, "Farklı durumda açıklanacak arkadaşımızın biz yanında dururuz. Aynı şeyi ben şahsım adına aday adayı olan arkadaşlardan beklerim" dedi.

"AK PARTİ BAYRAĞININ TEKRAR BELEDİYEDE DALGALANMASI İSTEDİĞİMİZ ŞEY"

Karaveli, Pusula'nın aday adaylığı ile ilgili sorusunu şöyle yanıtladı:

"Kozlu'ya aday adayı olan arkadaşlarımızın içerisinde ben kendimi en şanslı görüyorum. Cumhurbaşkanımızın açıkladığı kriterlerin tamamı bende mevcut. Ben bu noktada kendimin açıklanacağını düşünüyorum. Farklı durumda açıklanacak arkadaşımızın biz yanında dururuz. Beraber yürürüz. Çalışmalarımızı, elimizden geleni yaparız. Neticede Kozlu Belediye Başkanlığı'nı AK Parti'nin alması, AK Parti bayrağının tekrar belediyede dalgalanması istediğimiz şey. Aynı şeyi ben şahsım adına aday adayı olan arkadaşlardan beklerim. Onların da benim yanımda yürümesini beklerim. Biz AK Parti'de davada hizmet eden bireyleriz."

"ANA YOLLARDAKİ SICAK ASFALTTAN, KÖYLERİN SU PROBLEMİNE, TESİSLERE KADAR DOKUNMADIĞIMIZ YER KALMADI"

Kozlu'yu ve sorunlarını da iyi bildiğini belirten Karaveli, şunları söyledi:

"Kozlu, ilçe olduktan sonra Kozlu'nun ilk İl Genel Meclis üyesiyim. Kozlu'nun ilçe olmasına sevinenlerden biriyim. 2014 yılına geri dönüp baktığımızda korkularımız vardı. Hedeflerimiz vardı. Hizmet noktasında bir şeyleri başarmak istiyorduk. Bugün geldiğimiz noktada eksikliklerimiz olmasına rağmen katettiğimiz mesafe küçümsenemeyecek derecedir. Ben düşündüğümüz her şeyi yaptığımızı düşünüyorum. İnsanlar var olduğu sürece, insanların beklentileri değişecektir. Ana yollardaki sıcak asfalttan, köylerin su problemine, tesislere kadar dokunmadığımız yer kalmadı. Özellikle bu yılki programı değerlendirirsek, bizim ana yollardaki, Ereğli'den başlayıp Dağköy yolu istikametine giden ana grup yollarımızdaki çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki dönem inşallah etüt değişikliği ile aplikasyon ile Sivriler ana grup yolunun Kozlu'ya bağlandığı noktada, Değirmenağzı'na yapılan viyadük ile beraber bir problemimiz var. Hastanenin içerisini kullanmak zorundayız şu anda. Bu hastaneye rahatsızlık veriyor bunu biliyoruz. Zaman zaman özel idareye ait kamyonlarımız da oradan geçmek zorunda kalıyor. Özellikle biz kavşak noktasına girmek istiyoruz. Meclisteki arkadaşlarla beraber bunun kararını da aldık. Dağköy ana grup yolunda asfalt firmasının verdiği zararları da biliyoruz. Önümüzdeki yıl sıcak karışım düşünüyoruz. Bu noktadaki problemi de çözeceğiz. Bizim sıcak asfalt çalışmamız devam edecek. Önümüzdeki yıl BSK'lı bakımımız olacak. Önümüzdeki yıl bakım onarım programında olacak yollarımız var. Bunların bir tanesi Dağlıca-Dağköy istikametine gidip Ebegümeci'ne inen yol. Bizim bölgede su ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Sondaj çalışmamız olacak. Bizim parke çalışmalarımız da bölgelerimiz de devam edecektir. KÖYDES programı 2019 yılında bizim için çok önemli."

"MUHARREM BEY İLE HİÇ PROBLEM YAŞAMADAN BİR DÖNEM BİTİRMEK ÜZEREYİZ"

Zonguldak Belediyesi'nin performansını da değerlendiren Karaveli, şunları söyledi;

"Zonguldak'ın AK Partili belediyecilik ile tanışması gerekiyor. AK Parti'nin mutlaka Zonguldak'a temas etmesi gerekiyor. Bu noktada ben 2019 yılında bunu başaracağımıza inanıyorum. Dr. Ömer Selim Alan bunu mutlaka başaracaktır. Zonguldak'ın birçok şeye ihtiyacı var. Biz Muharrem Bey ile hiç problem yaşamadan bir dönem bitirmek üzereyiz. Onun da mutlaka Zonguldak'a katkıları vardır. Eksiklerimiz çok fazla. Bunları mutlaka tamamlamamız gerekiyor. Gökgöl Mağarası, Karaelmas Vadi Projesi gibi birçok projede İl Özel İdaresi olarak çalıştık. Özel İdare olarak merkezde de çalıştık. Eski Tekel binasının yıkılıp Nergis Park yapılması, limanın rekreasyon çalışması, bu noktada bütün hazırları biz yaptık. Yap-işlet-devret modelinde bir sürü projemiz var."

"6 BAKIMEVİMİZDE 20'NİN ÜZERİNDE ARAÇ GEREÇLE KARLA MÜCADELEYE HAZIRIZ"

Özel İdare olarak karla mücadele hazırlıklarının tamam olduğunu belirten Karaveli, şunları söyledi:

"Biz her zaman olduğu gibi, karla mücadeleye hazırız, bütün ekipler olarak. Bununla ilgili şantiyelerdeki son çalışmalarımız yapıldı. Bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum. Her zaman olduğu gibi İl Özel İdaresi olarak Kar ile mücadelemiz devam edecek. Vatandaşımızı bu konuda sıkıntı yaşatmamak için elimizden gelen bütün performansı göstereceğiz. 6 bakımevimizde 20'nin üzerinde araç gereçle biz karla mücadeleye hazırız. Greyderlerimiz, kanal kazıcı makinelerimiz mücadelede kullanabiliyoruz. Bıçaklı kamyonlarımız da hazır. Biz karla mücadeleye hazırız."

Editör: Pusula Gazetesi