Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde eğitim-öğretim veren Alparslan Ortaokulu'nda 2016-2017 ikinci dönem karne ve ödül töreni okul bahçesinde yapıldı. Ödül töreni ile 5'inci, 6'ncı ve 7'nci sınıflarda yılsonu başarı ortalamaları en yüksek olan öğrenciler ile Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sınavı'nda dereceye giren iki öğrenciye ödülleri verildi.

Karne töreninde açılış konuşmasını yapan Alparslan Ortaokulu Müdürü Kadir Murat Daye, "10 aylık maraton sonunda bir eğitim-öğretim yılını daha tamamlamış bulunuyoruz. Öğrencilerimizin aldığı karneler, dönem boyunca okul yaşantılarında gösterdiğiniz performansın değerlendirilmesi olacaktır. Başarıya ulaşmada sorumluluk duyma, planlı çalışma ve kararlı olma zorunluluğu vardır. Başarılı olmanın en önemli aşaması, kendine güvenmedir. Tatiller, dinlenmeyi hak ettiğimiz dönemlerdir. Ancak unutmayınız ki, boşa vakit geçirmek değildir. Tatillerde kitap okumanın yanında zayıf olduğunuz konularda kendinizi takviye etmelisiniz. Çünkü okumak, problemlerin, sıkıntıların kaynağını kurutur. Başarılı öğrencilerimizi ödüllendiren Cengiz Gürleyen'e de teşekkür ediyoruz" dedi.

Okul Müdürü Daye'nin konuşmasının ardından Kozlu'nun tanınmış işadamlarından Cengiz Gürleyen, 5/C sınıfı öğrencisi Ramazan Taşkın'a, 6/A sınıfı öğrencisi Sueda Yeşer'e, 7/A sınıfı öğrencisi Furkan Gülsever'e, 8'inci sınıflardan TEOG'da derece yapan 8/D sınıfı öğrencisi Fatih Polat ve 8/A sınıfı öğrencisi Güzide Nur Bayram'a birer bisiklet hediye ederek, öğrencilerin başarılarının devamını diledi. Gürleyen, ayrıca, önümüzdeki eğitim-öğretim yılında da başarılı olan öğrencilere sürprizlerinin devam edeceğini dile getirdi.

Editör: Pusula Gazetesi