Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi Akyamaç Köyü Ankara- Bartın Karayolu kenarında hizmet veren İl Özel İdaresi'ne ait asfalt pelenti tesisi, yerleşim yerleri, doğa ve insanları olumsuz etkiliyor. Son iki yıldır kaya malzemesi kullanıldığı öğrenilen tesisin çalışırken yarattığı kirlilik çevrede bulunan Akyamaç, Gemiciler ve Veli Köyü sakinlerini çileden çıkardı.

Tesisin filtresi değişmediği için ortaya çıkan toz nedeniyle köy sakinleri nefes alamazken astım hastaları sürekli hastanelere başvuruyor. Çevreye yayılan aşırı toz nedeniyle kimse evlerinin camları açamıyor, bahçede yetiştirdikleri ürünleri yiyemiyor. Ayrıca karayolu kenarında kurulu bulunan tesis çalıştığı zaman görüş alanı daralan sürücüler sürekli kazaya sebep oluyor.

Köylüler ilgililere defalarca bildirilmesine rağmen hiç bir önlem alınmadığını söylerken tesisisin ya başka bir alana taşımasını, yada bacasına filtre takılmasını istedi.

Daha önce ırmak malzemesi ile çalışan tesis kirliliğe sebep olmazken tesiste son iki yıldır kaya malzemesi kullanıldığı iddia edildi.

Editör: Pusula Gazetesi