İYİ Parti 1'nci Çaycuma Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Tek liste gidilen kongrede Ahmet Köktürk İlçe Başkanlığına seçildi.

Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen kongreye; İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Ragıp Bayraktar, Eski Bakanlardan Aydın Tümen, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu, CHP İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Barbaros Uçar, Emekliler Derneği Başkanı Nizamettin Eyidoğan, Emlakcılar Derneği Başkanı Erol Ünlü, Esnaf Odası Başkan Yardımcısı Aslan Aktaş ve çok sayıda partili katıldı.

BAYRAKTAR; "TÜRKİYE'NİN İYİ PARTİ'YE İHTİYACI VAR"

Kongrede ilk söz alan İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Ragıp Bayraktar şunları söyledi; " İyi Parti 5 yıldızlı otellerde kurulmadı. Dış güçlerin sağladığı kaynaklarla da kurulmadı. İYİ Parti'yi aydınlık günleri görmek isteyenler kurdu. Türk milleti kurdu, sizler kurdunuz. Hepimiz kurduk. İYİ Parti ruhu Kuvayi Milliye ruhudur. O varken başka ruha gerek yoktur. İYİ Parti Türk milletinin son çıkış yoludur. İYİ Parti Türk demokrasisinin tek reçetesidir. Parlamenter sistemin tek güvencesidir. İYİ Parti ülkemizin uluslar arası arenada itibarını yeniden kazandıracaktır. İYİ Parti asla aldanmayacak, aldatılmayacak ve aldanmayacaktır. Bizler Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyetimizin ilkelerine bağlı kalacağız. İktidarlığımızda seçimle gelen seçimle gelecektir. Bu halk bugünkü iktidarı da seçimle gönderecektir. Türkiye'de huzur ortamının yeniden oluşmasını istiyorsak önce siyaset dilimiz iyi olacak. Birbirimize bakışımız iyi olacak. Kutuplaşmayacağız, kucaklaşacağız. Sayın Genel Başkanımızın da söylediği gibi İYİ Parti cesurlar hareketidir, kadınlar hareketedir, gençler hareketidir. İYİ Parti her yaşayan insanları kucaklayan iyi insanlar harekedir. İçimizde geçmişte farklı partilerde görev yapan arkadaşlarımız olabilir. Ama artık hepimiz İYİ Partiliyiz. Çaycuma'nın Zonguldak'ın, Türkiye'nin İYİ Parti'ye ihtiyacı var".

KÖKTÜRK; "BU GİDİŞE ARTIK İYİ PARTİ 'DUR' DİYECEKTİR"

İYİ Parti Çaycuma İlçe Başkan Adayı Ahmet Köktürk ise ; 'Ülkemizin içinden çıkmaz gibi görünen sorunları var. Çok birikimli kadroları ile İYİ Parti bu sorunları çözmeye taliptir"dedi.

Köktürk; "Ülkemizin gerek siyasi gerek ekonomik olarak çok zor günlerden geçtiği hepimizin malumu. Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, ortak paydası Türkiye'yi sevmek ve muasır medeniyet seviyesine taşımak olan herkesi iyi partimize davet ediyoruz. Parti programımız milletin bölünmezliği, her vatandaşın sosyo- ekonomik özgürlük ve insani yaşam kalitesini yükseltmek üzerine kuruludur.

Merkez Bankasının gelmiş geçmiş en başarılı eski başkanı Durmuş Yılmaz partimizin kurucu üyesidir. Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener hanımefendi, yılların devlet tecrübesi, dürüstlüğü ve millet aşkı ile önderimizdir.

Kadın haklarına verdiği önem kadınlarımızın sorunlarına çare olacaktır. Kadrolarımızın hepsi birbirinden değerlidir. Gönül gözü açık, akıl gözü açık insanların kader noktasıdır İYİ Parti.

Bu kongre demokrasi özlemi ile, Cumhuriyetin ilelebet payidar kalması kararlılığı ile, hukukun her ferde eşit davranması prensibi ile Türkiye Cumhuriyetin de yaşayan herkesin sosyal ve ekonomik olarak güvenlik içinde yaşaması amacın güden İYİ Partinin kongresidir. Toplumsal barışın tesisi, vatanın bekası için, helalinden iş, aş, ekmek davası için bir aradayız.

Kardeşlik duyguların tesisi bizim için son derece önemli. Memleketimiz 15 yıldır tek bir parti iktidarında kalmıştır. Sağ- sol kavgası 1980 öncesinde kalmalı halk menfaatlerinde birleşilmelidir ki bu adres İYİ partidir. Kendisini seçen ve seçtiren halka koltuğa yerleştikten sonra kibirle bakanları o koltuklardan indireceğiz

Bu sandığa getirmesini bildiği gibi sandıkta götürmesini de bilir. Mevcut ve geçmiş iktidarlar döneminde pastadan en az payı alan illerden biri de maalesef Zonguldak olmuştur. Bu gidişe artık İYİ Parti 'dur' diyecektir.

Siyaset bölgeye yatırım yapacakların önünü açmamıştır. İYİ Parti bunları hep düzeltecektir. Zonguldak İYİ Parti ile şahlanacaktır.

Milleti, milletin egemenliğini tekrar tesis etmeye davet ediyoruz. İşlevsiz kalan ,tek adam rejimiyle asimile edilmiş Türkiye Büyük millet meclisini tekrar halkın meclisi yapacağız'dedi.

TÜMEN; "İYİ PARTİYİ ÖZVERİ İLE KURDUK"

Eski Bakanlardan Aydın Tümen İYİ Partiyi özveri ile kurduklarını ifade ederek; "Yıllarca insanlar iktidar ve muhalefet arasında sıkışıp kaldı. Bir yerde geçirgenlik bitmiştir. Bu geçirgenliğin oradan kalkması geriyordu. İnsanlar kutuplaşmıştı. Birbirine selam veremez hale gelmişti. Bu sebeple vatandaşımız sıkıntı içinde idi. İYİ Parti olarak insanları bir araya getirmek, hoşgörüyü, zarafeti yeniden tesis etmek için bir yapı gerekiyordu. İşte bu sebeple Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener bu partiyi kurdu. İdeolojik saplantılardan uzak bir kitle partisi olarak tüm Türkiye'yi kucaklayan bir anlayışla iktidara geleceğiz"diye konuştu.

Ahmet Köktürk Başkanlığındaki yönetim şu isimlerden oluştu; Zekai Kamitoğlu, Şeniz Özdemir, Bulut Vidinli, Erhan Bilgin, Özgür İncegül, Sebahattin Durmuşoğlu, İlhan Aydın, Göksel Öztürk, Hasan Hırçın, Selami Akyüz, Aydın Yeşil, Ozan Dinçer, Hasan Esen, Mehmet Çelik, Turgut Tığlı, Mehmet Acar, Veli Koçoğlu, Yalçın Gün, Ogün Arslan, Necla Can, Deniz Canbaz, Burcu Cura, Nihal Ermiş Cin, Çiğdem Ayhan, Hayrullah Bahadır, Mustafa Odabaş.

Editör: Pusula Gazetesi