Kamu Görevlileri Etik Kurulu başkan ve üyeliklerine atama yapılmasına dair karar Resmi Gazete'de yer aldı. Buna göre, başkanlığa Köksal Toptan atandı.

Kamu Görevlileri Etik Kurulu başkan ve üyeliklerine atama yapılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, başkanlığa Köksal Toptan, üyeliklere ise Asım Aykan, Selçuk Hondu, Ahmet Karayiğit, Ömer Faruk Doğan, Ahmet Haluk Dursun, Ahmet Demirok, Ziyaeddin Akbulut, Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Prof. Dr. M. Fatih Uşan ve İbrahim Burkay atandı.

Söz konusu atamalar, 5176 sayılı kanunun 2'nci maddesine göre gerçekleştirildi.

KAMU ETİK KURUMU'NUN GÖREVİ NEDİR?

Kamu görevlilerinin uymaları gereken saydamlık, tarafsızlık, dürüstlük, hesap verebilirlik, kamu yararını gözetme gibi etik davranış ilkelerini Yönetmeliklerle belirlemek ve uygulamayı gözetmek. Etik davranış ilkelerinin ihlal edildiği iddiasıyla re'sen veya yapılacak başvurular üzerine gerekli inceleme ve araştırmayı yaparak sonucu ilgili makamlara bildirmek. Kamuda etik kültürünü yerleştirmek üzere çalışmalar yapmak veya yaptırmak ve bu konuda yapılacak çalışmalara destek olmak,

3628 sayılı Kanuna göre verilen mal bildirimlerini gerektiğinde incelemek, Kamu görevlileri için hediye alma yasağının kapsamını belirlemek ve en az genel müdür veya eşiti seviyedeki üst düzey kamu görevlilerince alınan hediyelerin listesini gerektiğinde her takvim yılı sonunda bu görevlilerden istemekle görevli ve yetkilidir.

Editör: Pusula Gazetesi