Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş'ın himayelerinde başlatılmış olan Kodlazon Kodlama ve Yazılım Projesinin bir uzantısı olan Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş'ın destekleriyle devam eden 'Çaycuma Geleceğini Kodluyor Kodlama ve Yazılım Şenliği'nin açılışı gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Meydanında Çaycuma Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı ortaokul ve lise öğrencilerinin hazırlamış olduğu, kodlama, yazılım ve robotik projelerinin sergilendiği şenliğe Vali Yardımcısı Turgut Subaşı, Kaymakam Serkan Keçeli, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı Perşembe Belediye Başkanı İsmail İnam, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş, AK parti İlçe Başkanı Veysel Karani Doğancı, CHP İlçe Başkanı Şeref Köktürk, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, daire ve okul müdürleri ile öğrenciler katıldı.

Vali Yardımcısı Turgut Subaşı Vali Erdoğan Bektaş'ın selamını ilettiği Çaycumalılara hitaben yaptığı konuşmada; "Zonguldak genelinde, bütün il genelinde yazılım ve kodlama projesini bir seferberlik halinde uyguluyoruz. Bu Çaycuma'da da başladı. Gerek Kaymakamımız, gerek İlçe Milli Eğitim Müdürümüz, gerekse Belediye Başkanımız ve okul müdürlerimiz çok büyük bir gayretle büyük mesafeler aldılar. Birazdan gezip göreceğimiz eserlerden de çocuklarımıza bazı bilgi ve beceriler verildiğinde ne tür eserler ortaya çıkardıklarını gururla görmüş olacağız. Ben ümit ediyorum ki bizim geleceğimiz olan gençleri iyi yetiştirdiğimizde Türkiye, dünyada kendinden söz ettiren ve Türkiyesiz hesaplar yapılamayan bir ülke konumuna gelecek. Dostlarımıza güven, düşmanımıza her zaman caydırıcı gücümüz olacağını ispat etmiş olacağız. Çocuklarımızın kodlama becerisi kazanmasında emeği geçen başta öğretmenler, yöneticiler, veliler ve Çaycuma halkına çok teşekkür ederim"diye konuştu.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından 18 ortaokul ve 6 lise olmak üzere toplam 24 okul, 27 danışman öğretmen ve 120 öğrencinin 4 aydır yoğun bir şekilde hazırlandığı 60 proje gezildi.

Editör: Pusula Gazetesi