Ak Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, Atatürk Devlet Hastanesi'nin yeni binası için projede yeterli otopark olmadığını belirterek, çözüm olarak Kız Meslek lisesi olarak bilinen Yayla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin yıkılıp yerine otopark yapılmasını önerdi.
Bu açıklamanın ardından kamuoyunda tartışmalar başladı. Ancak kimse rakamlara bakmadı.
Pusula'nın yaptığı araştırmaya göre, Ak Parti Milletvekili Hamdi Uçar'ın "Yıkılsın" dediği Yayla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin yani Kız Meslek Lisesi'nin öğrenci sayısı 461.
Hemen karşısında bulunan küçücük binada eğitim veren Yayla Ortaokulu'nun öğrenci sayısı ise bin 58.
Fener Camisi karşısındaki Ticaret Lisesi olarak bilinen Karaelmas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin öğrenci sayısı ise 290.
Bu rakamlara bakarak asıl yıkılması gereken okulun Yayla Ortaokulu olduğu göze çarpıyor.
461 öğrenci mevcudu bulunan Yayla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile 290 öğrencisi bulunan Karaelmas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin birleştirilmesi, boşalan iki okuldan birine de bin 58 öğrencisi bulunan Yayla Ortaokulu'nun yerleştirilmesi daha akla yatkın bir fikir olarak öne çıkıyor.
Milli Eğitim'e yakın kaynaklar, Kız Meslek olarak bilinen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne Yayla Ortaokulu'nun taşınmasının daha mantıklı olacağını belirterek "Kız Meslek, Ticaret Lisesi'ne taşınmalı. İki okulun öğrenci sayısı, ikili eğitim yapmak zorunda olan Yayla Ortaokulu kadar etmiyor. Yayla Ortaokulu yıkılıp, zemin aşağıya indirilirse bölgede çok güzel bir otopark olur. Stadyumun yanında olduğu için maç olduğunda Fener'deki trafik krizi de çözülmüş olur" diyorlar.

Editör: Pusula Gazetesi