Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Merkez İlçe Başkanlığı tarafından İl başkanı Zeki Tosun ve Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan'ın katılımıyla basın mensuplarıyla şah sohbeti düzenlendi. Zonguldak'ın sorunları ve gündeme yönelik konuşmaların yer aldığı programda konuşan İl başkanı Zeki Tosun, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan'a program için teşekkür ederek, "Biz siyasiler olarak her zaman siz basın mensuplarımız ile iç içeyiz. Sizlerle bugün bir araya gelmek istedik. Burada samimi ve sıcak bir ortamda bir araya gelip Zonguldak konularında sohbet etmek istedik. Zonguldaklıların ve Zonguldak'ta yaşayan insanların mutlu olması, bu şehri sevmesi ve bu şehirde huzurlu bir şekilde yaşaması için Belediye Başkanımız ve bizler var güçle çalışıyoruz. Vatandaşlarımızdan ricamız biraz sabırlı olmaları. 10 yıldır bu ilde alınamayan hizmetlerin çoğunu bu 5 yıllık dönem içerisinde hayata geçireceğiz. Sizlerden isteğimiz Belediye Başkanımıza destek olmanız. Hepimizin gayesi bu şehri yaşanabilir kent haline getirmek olmalı. Günlük kırgınlıklar yok artık. Biz insanların görüşü ne olursa olsun birbirlerini sevmelerini istiyoruz. Bazen kızıyoruz ama bunları bir gün sonra unutuyoruz ve unutmalıyız" ifadelerini kullandı.

TOSUN: "FİKRİN ANA TEMASI O BÖLGEYİ RAHATLATMAK, DÜZENLEMENİN HERKESE FAYDASI OLACAKSA GEREKEN YAPILIR"

AK Parti Milletvekili Hamdi Uçar'ın 400 yataklı Devlet Hastanesi için otopark alanının Kız Meslek Lisesi'nin taşınarak o alana yapılabileceği açıklamalarını da değerlendiren İl başkanı Zeki Tosun, "Bu işler konuşulur. Bir anda olacak işler değil, yıkılacak, kapatılacak diye bir durum şu anda yok. Taraflarla görüşülür ve ona göre bir proje hazırlanır ve o şekilde hareket edilir. Orada gerçekten güzel bir hastane yapılıyor. Taraflarla görüşülerek otopark sorunu için bir çözüm üretilecek. Bu işlerin bakanlık kısımları da var. Bir fikir atıldı ortaya ve bunun amacı da şehri ve bölgeyi rahatlatmak. Eğer hastaneden faydalanmak için okulun yıkılması gerekiyorsa yıkılacaktır. Dediğim gibi bu tarafların görüşmesi ve proje ile belli olacak. Yıkılma olur da daha güzel bir okul projesi yapılırsa ve bu vatandaşın hoşuna giderse yıkılabilir. Fikrin ana teması o bölgeyi rahatlatmak. Düzenlemenin herkese faydası olacaksa gereken yapılacaktır" şeklinde konuştu.

VALİ VE EMNİYET MÜDÜRÜ AÇIKLAMASI

Milletvekili Hamdi Uçar'ın valiler tarafından yapılan ve sonraki valiler tarafından kaldırılan projelerle ilgili 'Zonguldak valilerin ve emniyet müdürlerinin egolarını tatmin edeceği yer değildir' ve bürokratlara yönelik 'Görevini yapmayan bürokratlara yaptırımlar olacaktır' açıklamalarını da değerlendiren Başkan Tosun, "Açıklamalarının içerisinde ben yoktum. Milletvekilimizin valiler veya emniyet müdürümüz ile ilgili açıklama yapacağını sanmıyorum. Valiler ve emniyet müdürleri kararname ile bakanlıklar tarafından atanırlar. Onlar da gittikleri illerde siyasilerle birlikte bu şehir içerisinde bir şeyler yapmaya çalışırlar. Burada yine vekalet ile yönetilen müdürlüklerimiz var. Vekilimiz bürokrat açıklamalarında bunları kastetti ve onlarla ilgili de çalışma yapılıyor. Şimdi önceki Valimiz Ahmet Çınar döneminde yapılan ve hayata geçirilmeyen projeler vardı. Bunların bir kısmı siyasilerimizin veya yeni gelen valimiz tarafından olmasa da olur denilmiştir. O dönemde yapılan ve şimdi keşke yapılmasın denilen işler de var. Bugün ne konuşuyoruz? 400 yataklı Devlet Hastanesi Projesi'ni konuşuyoruz. Diyoruz ki keşke 69 Ambarları'nın bulunduğu alana yapılsaydı. Keşke yapılsaydı ancak dönemin bakanlık görevlileri oraya izin vermediler. Biz Hami vekilimizle bile 69 Ambarları için kaç defa gittik. Yok hava sirkülasyonu, yok zemin yapısı dediler olmadı. Bugün bakın kamu binaları o alana yapıldı. Mevcut yerine yapıldı ve bugün trafik ve otopark sorununu konuşuyoruz. Bunlar bittiği zaman sorun da kalmayacak" ifadelerini kullandı.

Editör: Pusula Gazetesi