Pusula Gazetesi Sahibi Ali RIZA TIĞ, yazdığı yazı dolayısı ile Zonguldak'tan tepki almıştı. Yazısı Ulusal gazeteye taşındı.

Yazıda aslında yersiz olmasına ramen o kadar tepki verecek bir şey bulmuyorum. Saydığı Deniz Kulübü, Tuğla Fabrikası ile birlikte yakalayacağı dönemde, Genel Ev de tartışmalara neden olduğu için o yapıyı da eklemiş. Öyle Kız Meslek Lisesi'ni Genel Eve benzetme seklinde bir niyeti ben görmedim.

Hem niye bunu yapsın! Binlerce okuru olan bir gazete sahibi, neden kendi okuyucularını aşağılasın ?

Konunun bu kadar ayyuka çıkmasının nedeni, diğer gazetelerin TIĞ'a karşı olan öfkelerinden kaynaklı haber yapmaları.

Halk tepki gösterir , eleştirir ama gazetecilerin gazeteciyi eleştirmesini etik bulmuyorum.

Basın Özgürlüğü denir ama gazeteci de gazeteciyi halkın önüne atar. Gazeteciler, kendi sayfalarında Kız Meslek Lisesi ile ilgili kendi görüşlerini yazabilir ve bu yazıların farklıklarını halk karar verir. Halk kimi okuyacağını belirler.

Bende Zonguldak yazarlarından bazılarını hiç tasvip etmiyorum. Hatta Zonguldak için zararlı buluyorum. Ama hiç yazılarımda bunlardan bahsetmiyorum.

Ne farkı kaldı şimdi ? Bunun adı da linç!

Ben Ali Rıza TIĞ'ın Zonguldak Valisi'nin sağlıkçılar ile ilgili bir sözünü alıp manşet yapmasını da doğru bulmamıştım. O haberden sonra da Zonguldak Eski Vali linç edilmişti. O zaman da Ali RIZA'nın yazısı, aynı ulusal gazeteler tarafından kullanılarak Zonguldak Vali'sine yönelmişti. Hata Vali Bey olaydan ötürü merkeze çekildiği düşünülüyor.

Asıl Zonguldak'ta çözülmeyecek sorunlardan biri Zonguldak basının arasında ki sürtüşme ve zıtlaşma.

Anlamadığım konu şudur! Kız Meslek Lisesi'ni yıkmak isteyenler Ali RIZA TIĞ kadar tepki almaması. Hiç biz okulun önünde herhangi bir eylem görmedik daha!

Ali Rıza Tığ en azından yazısı ile Kız Meslek Lisesi Binası'nın yıkılması konusunu ulusal basına taşımış oldu.

Asıl sorun; Ali Rıza Tığ'ın yazısı yerine Cumhuriyet okullarından biri olan Kız Meslek Lisesinin yıkılması olayının haber değeri taşınamaması.

Bunu da Ulusal gazetelerin Zonguldak temsilcilerine sormak lazım.