Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Ortacı köyünde faaliyet gösteren Kereste ve Palet fabrikasında yangın çıktı. Fabrika tamamen yanarken, fabrikanın sahibi Gökhan Tekin, yangına ilk müdahalenin gecikmesinden dolayı fabrikanın tamamen yandığını, 2 kilometre uzaklıktaki Ormanlı Belediyesine ait itfaiye ekiplerinin 30 kilometre uzaktaki Ereğli Belediyesinden sonra geldiğini iddia etti.

Yangın ilçeye bağlı Ortacı Köyünde meydana geldi. Saat 20.00 sularında başlayan ve elektrik kontağından çıktığı iddia edilen yangına Ereğli Belediyesi İtfaiye ekipleri müdahale etti. Kereste ve palet üretilen fabrikada yanan ağaçları söndürmek uzun sürerken, yangın yaklaşık 2 saat sonra kontrol altına alındı. Fabrika içindeki aletlerle birlikte tamamen yanarken, yangında yaklaşık fabrikada 100 bin lira hasar olduğu belirtildi. Ereğli Belediyesi ait 3 itfaiye ve bir su tankeri ile ve olaya daha sonra geldiği iddia edilen Ormanlı belediyesine ait bir itfaiye aracı ve görevlileri soğutma çalışmasının ardından fabrikadan ayrıldı.

ORMANLI BELEDİYESİ DÜĞÜN SALONU YAPACAĞINA İTFAİYESİNİ GELİŞTİRSİN

Çıkan yangında fabrikası tamamen yanan Gökhan Tekin, yangının hemen başında Ormanlı itfaiyesini aradıklarını ancak itfaiyenin 2 kilometre uzaklıkta olmasına rağmen gelmediğini iddia etti. Fabrikasına 30 kilometre uzaklıkta olan Ereğli Belediyesi itfaiyesinin gelerek yangına müdahale ettiğini söyleyen Tekin, Ormanlı belediyesinin itfaiye aracının ise Ereğli Belediyesinin itfaiyesinden sonra geldiğini de sözlerine ekledi. Ormanlı belediyesinin düğün salonu yapacağına İtfaiye teşkilatını geliştirmesi gerektiğini kaydeden Tekin " Biz buradan çıkmadan 10 dakika önce elektrikler gidip geldi. Biz çıktıktan 10 dakika sonra elektrik panosundan alevler çıkmış. Görenler var. Ereğli itfaiyesi yarım saat önce geliyor. Ormanlı belediyesi düğün salonu yaptırıyor. Ama itfaiyemiz daha gerçekleşmiş değil. Yangına ilk anda müdahale edilseydi, yangın bu şekilde olmayacaktı. Ormanlı ile buranın arası iki kilometre. İtfaiye gelmedi. 30 kilometre ileriden iki tane itfaiye geldi. İki kilometre ileriden Ormanlı belediyesinin itfaiyesi gelmedi. Bize hiç bir bilgi vermiyorlar. Gereken ne ise yapın dediler. Biz mağduruz. Gördüğünüz gibi milyarlarım gitti. Milyarlarım gitti. Yeniden yaparım. Ama olmasaydı iyiydi. İnşaatı ile birlikte yaklaşık 100 bin lira zararım var" dedi.

Yaşanan olayla ilgili telefonla ulaştığımız Ormanlı belediye Başkanı Bayram Başol, yangınla ilgili kendilerine ulaştıkları anda itfaiye aracını fabrikaya gönderdiklerini söyledi.

Savcılık yangın ile ilgili soruşturma başlattı.

Editör: Pusula Gazetesi