Zonguldak Öz Sağlık-İş İl Başkanı ve Batı Karadeniz Bölge Sorumlusu Recai Özcan ise "Sağlık İşçisi kardeşlerimiz emin olsunlar ki, kendilerini saf dışı bırakmaya çalışan kim olursa olsun, onlar adına mücadele etmeye sonuna kadar devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert da bu konuda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Sert "Sağlık işçisi kardeşlerimize asılsız vaadler veren kendini yetkili sendika tayin edenlerin yalanları bitmek bilmiyor" diyerek tepki gösterdi.

Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert şu görüşlere yer verdi. "Taşerondan kadroya geçen Sağlık İşçilerini, yapılacak toplu iş sözleşmesinde saf dışı bırakma çabası Türk-İş'e bağlı Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası'nı deşifre edince, malum Sendika telaşlanmış, "biz öyle yapmak istemedik" dercesine savunmaya geçmiştir.

Ancak GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ!

MALUM SENDİKAYA SORUYORUZ: SİZ "TAŞERONDAN KADROYA GEÇEN İŞÇİLER ÇOĞUNLUK TESPİTİNDE DİKKATE ALINMAZ" DEMEDİNİZ Mİ?

SİZ "ESKİ KADROLU İŞÇİLERİN TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İLE TAŞERONDAN KADROYA GEÇEN İŞÇİLERİN TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ AYRI OLMALI" DEMEDİNİZ Mİ?

SİZ "ESKİ KADROLU İŞÇİLER ÜZERİNDEN YETKİ TESPİTİ ALMAYA ÇALIŞARAK ve KADROYA GEÇEN İŞÇİ KARDEŞLERİMİZİ YOK KABUL EDEREK YAPILACAK TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNİ GECİKTİRMEDİNİZ" Mİ?

Türk Sendikacılık tarihinde bir ilk gerçeklemiş ve bir sendika kendi işkolunda kayıtlı işçilerin toplu iş sözleşmesinden YARARLANMAMASI için büyük bir mücadele vermiştir.

BU NOKTADA MALUM SENDİKAYI, İŞÇİLERİN HAKLARINI ve MENFAATLERİNİ BALTALAMAKTAN ve YAPILACAK TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNİ GECİKTİRMEKTEN VAZGEÇMEYE DAVET EDİYORUZ.

Sendikamız, taşeron işçilerinin sürekli işçi kadrosuna geçişinde yaptığı mücadeleyi, bu işçileri toplu iş sözleşmesinden de yararlandırarak taçlandıracaktır. Malum Sendika yetkinin kendilerinde olduğunu ve yakın zamanda toplu iş sözleşmesi imzalayacaklarını iddia etmektedir. Henüz yargı devam etmektedir. Öncelikle İstinaf Mahkemelerinin kararı ve sonrasında da Yargıtay'ın kararı ile ancak yetkili sendika değişebilecektir. Kendilerinin yetkili sendika olduğunu iddia edenlerden, ilgili bakanlığın imzaladığı yetki belgesini tüm kamuoyu ile paylaşmalarını bekliyoruz. Resmi internet sitelerinde yalan ve asılsız beyanlar paylaşmak yerine bu yetki belgesini paylaşmaları doğru olandır. Ancak olmayan belgeyi paylaşmaları güç olacaktır

YETKİLİ SENDİKA ÖZ SAĞLIK-İŞ SENDİKASI'DIR YETKİ BELGEMİZDE, AŞAĞIDADIR.

Zonguldak Öz Sağlık-İş İl Başkanı ve Batı Karadeniz Bölge Sorumlusu Recai Özcan ise şunları söyledi: Sağlık İşçisi kardeşlerimiz emin olsunlar ki, kendilerini saf dışı bırakmaya çalışan kim olursa olsun, onlar adına mücadele etmeye sonuna kadar devam edeceğiz"

Editör: Pusula Gazetesi