ZONGULDAK'ta, denizde yüzerken dalgalara kapılarak açığa sürüklenen inşaat işçilerinden 17 yaşındaki Şahin Ölmez kayboldu, arkadaşı 18 yaşındaki Fırat Altun, sahildeki 2 kişi tarafından kurtarıldı.


Olay, saat 16.00 sıralarında Uzunkum Sahili'nde meydana geldi. Kars'tan inşaatlarda çalışmak için gelen Şahin Ölmez ve Fırat Altun, serinlemek için denize girdi. İki arkadaş, yaklaşık 5 dakika sona dalgaların etkisiyle açığa sürüklenmeye başladı. Ölmez, bir ara arkadaşını kolundan tutup kıyıya çekmek istedi. Bu sırada sahilde durumu fark eden Kaan Güney ve yeğeni, denize girerek Fırat Altun'u kıyıya çıkarmayı başardı. Ancak dalgaların açığa sürüklediği Şahin Ölmez ise gözden kayboldu. Genci arama çalışmalarına Zonguldak Polisi, Sahil güvenlik ve AFAD ekipleri katıldı. Dalgıçlar denizde arama yaparken, havadan da AFAD tarafından helikopterle arama çalışması başlatıldı.


Haber verilmesiyle gelen Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Komutanlığı ekipleri, Ölmez'i bulmak için botla arama çalışması başlattı. Yapılan aramalarda Şahin Ölmez'e ulaşılamadı.


"BENİ KURTARMAK İSTEDİ, KENDİSİ GİTTİ"


Boğulmaktan son anda kurtarılan Fırat Altun, arkadaşıyla denize girdikten 5 dakika sonra dalgaya kapıldıklarını söyleyerek, "Bir ara beni kurtarmak istedi ama kendisi gitti. Beni de bir ağabey kurtardı" dedi.


Fırat Altun'u boğulmaktan kurtaran Kaan Güney ise, "Biz yeğenimle birlikte yetiştik ve birini denizden çıkardık. Karaya kadar getirdim. Sonra diğeri demek ki daha çok yorulmuş, battı ve ona yetişemedik. Üzgünüm. Elimden geleni yaptım. Her şey saniyeler içerisinde oldu" dedi.


Şahin Ölmez'i arama çalışmaları sürürken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Editör: Pusula Gazetesi