Halılar, bulundukları ortamların dekorasyonunu tamamlayan en önemli unsurlardır. Gün içerisinde sürekli olarak kullanılan bu ürünler; zaman içerisinde kiri, tozu ve bakterileri hapsederek insan sağlığını tehdit eder bir hal alabilirler. Bu nedenle de sık sık temizlenmeleri büyük önem taşımaktadır. Ancak halıların temizlenmesi profesyonellik gerektiren bir işlemdir. Çünkü evde silerek ya da yıkayarak halılarda %100 hijyen sağlamak oldukça zordur. Halıların derinlemesine temizlenmesi için ise halı yıkama firmaları ile çalışmak şarttır. Fakat halıların sık sık temizlenmesi gerektiği göz önünde bulundurulursa, halı yıkatmanın masraflı bir hal alacağı anlaşılacaktır. Bu nedenle halıların kirlenmesini önlemek en sağlıklı olanıdır. Halıların kir ve lekelerden korunması için üretilen kaydırmaz halı örtüsü modelleri ise sadece koruyucu özellikleri ile değil, aynı zamanda dekoratif olmaları nedeniyle de tercih edilirler. Peki, kaydırmaz halı örtülerinin avantajları nelerdir?

Kaydırmaz Halı Örtüsü Kullanımının Avantajları

Halıların üzerini tamamen kaplayan bir kılıf niteliğindeki halı örtüsü modelleri, genellikle welsoft olarak adlandırılan kumaşlardan üretilmektedir. Bu kumaş, yanmaya ve alevlenmeye karşı oldukça dayanıklı bir kumaştır. Bu nedenle evlerde meydana gelen herhangi bir yangın riskinde alevlerin daha da ilerlemesine neden olmazlar. Yine welsoft kaymaz halı örtüleri, antibakteriyeldir. Çamaşır makinelerinde 30 derecede kolaylıkla yıkanabilen bu örtüler, evlerde hijyenik koşulların oluşmasını mümkün kılmaktadır.

Halı tüylerinin aralarında biriken kir, toz ve bakteriler; astım, bronşit ve alerjik hastalıklara neden olabilirken welsoft kumaştan üretilen kaydırmaz halı örtüsü ise bu durumların hepsinin önüne geçer. Çünkü halı örtülerinin kumaş yüzeyi halılarda olduğu gibi aşırı tüylü değildir ve kirler örtü içerisine işlemez.

Oldukça yumuşak bir dokuya sahip olan halı örtüsü çeşitleri, aynı zamanda halıların muntazam bir şekilde durmasını sağlar. Kaymayan ve potluk yapmayan bu örtülerin halının üzerinde bir kılıf olduğunu anlamak çoğu zaman zordur. Bunun yanında kaydırmaz halı örtüsü halıların zaman içerisinde deforme olmalarının önüne geçer ve halı kullanım ömrünü uzatır. Siz de salonunuz, mutfağınız ya da çocuğunuzun odasındaki halı için halı örtüsü satın alabilir; halılarınızı uzun yıllar boyunca hijyenik bir şekilde kullanmanın ayrıcalığını yaşayabilirsiniz.

Editör: Pusula Gazetesi