Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya, Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz, İl Müftüsü Rüstem Can, İl Müftü Yardımcısı Bayram Danacı, İlçe Müftü Vekili Osman Fatih Eryiğit,Kavaklık Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Sadettin Girgin, yönetimi ve üyeleri, Mahalle Muhtarı Şükran Baykan ile mühendis, mimar, işadamları ve vatandaşların katılımıyla Kavaklık Cami inşaat alanında incelemelerde bulunuldu.

Bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği cami hakkında, arsa tahsisinden bu güne kadar yapılan çalışmalarla ilgilibilgi veren Kaymakam Ahmet Karakaya, "Sizleri cami inşaatı hakkında bilgilendirmek ve hayırlı bir işe vesile olmak için buraya davet ettik. Duvar inşaatına başladığımız Kavaklık Cami, ilçemiz merkezine yakınlığı nedeniyle vatandaşların ibadet yapmalarına büyük imkan sağlayacaktır. Sosyal tesislerinin olması, trafik yoğunluğunun bulunmaması nedeniyle mahalle halkının ve çevredeki vatandaşlarımızın tercihi olacaktır. Kavaklık Cami, geniş bir alana sahip olup, müştemilatında iki adet lojman, yetişkinler ile küçük çocuklarımız için (4-6 yaş grubu) 3 adet Kur'an kursu ve vatandaşların konferans, iftar programları ile dini kurallar içerisinde programlar yapabileceği, 350 kişilik kapasitesi bulunan çok amaçlı bir salon bulunmaktadır. Camimizin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

İl Müftüsü Rüstem Can da, toplum olarak gelenek ve göreneklerini, dayanışma örneklerini böyle güzide mekanlar olan camilerde pekiştirdiklerini ve Zonguldak'ta yapmayı planladıkları "Yatılı Hafızlık Kız Kur'an Kursu"nun Kozlu'da yapılacağını, yer tahsisinin tamamladığını belirtti.

Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmazise, caminin proje ruhsat işlemlerinin belediye tarafından üstlenildiğini, sosyal tesislerin cami alanında planlandığını, ilçede vatandaşların ibadetlerini yerine getirme konusunda rahatlık sağlayacağını belirterek, işadamları ve müteahhitlerin destek olmalarını talep etti.

Belediye Başkanı Kerim Yılmaz'ın ilk taahhüdü yapmasının ardından işadamları da her türlü desteği vereceklerini vurguladılar.

Cami alanı ve çevresinde yapılan incelemelerin ardından Ora Kafe'de katılımcılara ikramda bulunuldu. İşadamları, cami inşaatının en kısa zamanda bitirilmesi konusunda destek sözü verdiler.

Editör: Pusula Gazetesi