TFF 2.Lig Beyaz Grup ekiplerinden Kastamonuspor 11 Ağustos tarihinde Kastamonu Bozkurt'ta meydana gelen sel felaketi nedeniyle TFF'ye başvurarak yaşadığı muğduriyet nedeniyle ligdeki haklarının 1 yıl dondurulmasını istemişti. TFF'yi ise bu başvuruyu kabul ederek Kastamonuspor'un gelecek sezon yine 2.Lig'den devam etmek koşulu ile bu sezon ligden çekilmesine onay vermişti.

ZONGULDAK KÖMÜRSPOR MAĞDUR OLDU

Ligde fikstür gereği Kastamonuspor'u takip eden Zonguldak Kömürspor, Kastamonuspor ile oynaması gereken rakiplerle karşılaşıyor. Kastamonuspor ise maçlarını oynamadığı için Zonguldak Kömürspor'un rakipleri 1 hafta dinlenmiş olarak Zonguldak Kömürspor'un karşısına çıkıyor.

İLK HAFTA KASTAMONU-PENDİK OYNAYACAKTI

Örneği ligin ilk haftasında Kastamonuspor-Pendikspor maçı oynanacaktı. Kastamonu ligden çekildiği için Pendikspor dinlenmiş olarak Zonguldak Kömürspor ile karşılaştı.

Hafta sonu Zonguldak Kömürspor sahasında Uşakspor ile karşılaşacak. Uşakspor da hafta sonu Kastamonuspor ile maç oynamadığı için dinlenmiş olarak Zonguldak'a gelecek. Hafta sonu Kırşehir Belediyespor Kastamonuspor deplasmanını maç yapmadan geçecek. Zonguldak Kömürspor da 2 hafta sonra Kırşehir Belediyespor ile deplamanda oynayacak. Rakip yine dinlenmiş olarak Elmas karşısında çıkacak.

BAZI HAFTALAR 7 GÜNDE 3 MAÇ OYNANACAK
Bu durum haftada 1 gün maç yapınca çok büyük fark olmasa da bu sezon 38 hafta olacağından bir çok haftada takımlar 7 günde 3 maç yapacak. Bu durumda ise Zonguldak Kömürspor rakiplerinin dinlenmiş olarak karşısına çıkacağı için büyük bir dezavantaj yaşayacak.

Özet olarak Kastamonuspor'un haklarını dondurarak ligden çekilmesi Zonguldak Kömürspor'un başına dert oldu.