Tüm dünyayı ve Türkiye'yi etkisi altına alan Corona virüs salgını nedeniyle dünyada en başarılı önlem alan ülkelerin başında gelen Türkiye virüsle mücadeleye devam ediyor.

Cumhurbaşkanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nın aldığı önlemler kapsamında Ukrayna'dan gemilerle Zonguldak'a gelerek KYK yurtlarında karantinaya alınan vatandaşların 14 günlük karantina süreleri doldu.

Başta Hatay, Gaziantep, Bursa, Trabzon, Sumsun ve bir çok ilden gelen vatandaşlar memleketlerine sabah saatlerinde Zongludak KYK yurtlarından ayrılarak hareket edecekler.

KIZILAY GÖNÜLLE ÜYELERİ CANLA BAŞLA ÇALIŞTI
Yurtdışından gelerek Zonguldak'ta karantinaya alınan vatandaşlara karantina süreleri boyunca günde 4 öğün yemek dağıtımının yanı sıra çeşitli ihtiyaçlarını gören Zonguldak Kızılay Şubesi ve Kızılay gönüllü üyeleri bu fedakarlıkları ile bir kez daha alkış aldı.

Zonguldak KYK yurtlarında karantina altında tutulan vatandaşlar Kızılay Gönüllü üyeleri tarafından hijyen konusunda uygulamalı ve afişlerle eğitim vererek bilgilendirdiler, yeni yaşamlarında vatandaşlara sağlıklı ve mutlu günler dilediler.

ERGENÇ VE GÜNGÖR GECE-GÜNDÜZ ÇALIŞIYOR
Zonguldak Kızılay Şube Başkanı Aydın Ergenç ve AFAD İl Müdürü Ahmet Güngör'ün süreç boyunca gece-gündüz verdikleri cefakarca mücadele vatandaşlar tarafından taktir topladı.